Skulle ta farvel med dattera - fant babyen gråtende i likkista

Dramatisk historie fra Argentina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et argentinsk foreldrepar opplevde marerittet da den nyfødte jenta deres ble erklært død kort tid etter at hun ble født. Sjokket ble enda større da foreldrene tolv timer skulle ta farvel med jenta, og fant henne gråtende i kista på et likhus, melder Reuters.

Analia Bouter, mora, sier til argentinsk presse at hun aldri fikk en mulighet til å se jenta si på sykehuset, før hun var erklært død. Babyen ble fraktet rett fra sykehuset til likhuset.

Gråt i kista - Fra fødselen husker jeg lite fordi jeg var bedøvet. Men de viste meg aldri babyen, sier Bouter.

Sammen med ektemannen Fabian Veron dro hun seinere til likhuset for å ta farvel med den lille jenta, bare for å oppdage henne i live i kista.

- De la den lille kista på et bord og vi så etter noe å åpne den med, den var lukket. Jeg pustet dypt inn og tok av lokket. Kona mi var den første som så på kroppen hennes, hun så den lille hånda og så ansiktet. Det var da hun (babyen) gråt for første gang. Kona mi hoppet i lufta og sa noe sånt som at dette måtte være noe vi innbilte oss, sier Veron.

Mirakelets Lys Babyen, som ble født for en uke siden, skal nå ha det bra. Familien hadde tenkt til å gi henne navnet Liliana Abigail, men har nå endret mening.

Navnet babyen får er Luz Milagros eller Mirakelets Lys.

 MORA:  Analia Bouter opplevde sjokket da hun fant dattera gråtende i kista etter at hun var erklært død på sykehuset.
MORA: Analia Bouter opplevde sjokket da hun fant dattera gråtende i kista etter at hun var erklært død på sykehuset. Vis mer

- Da jeg så etter en gang til så jeg at hun rørte på seg. Det var akkurat som om hun våknet opp. Og det var da kvinnen på likhuset tok henne opp fra kista, sier Veron.

Helsemyndighetene i regionen bekrefter overfor Reuters at de etterforsker hendelsen.

 FAREN:  Fabian Veron forteller at han hørte datteras gråt fra kista på likhuset.
FAREN: Fabian Veron forteller at han hørte datteras gråt fra kista på likhuset. Vis mer