- Skulle ta livet av Linn og seg selv

BODØ (Dagbladet): Jørn-Are har flere ganger sagt at han skulle ta livet av Linn og seg selv, forklarte samboeren til drapstiltaltes bror i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 18 år gamle jenta feiret bursdagen sin den kvelden Linn Charlott Nesblom ble drept på Halsa Gjestegård. Drapstiltalte Jørn-Are Andersen Sæle var innom bursdagsfesten en tur før han dro til gjestegården.

Samboeren til Sæles bror er usikker på om hun hørte selv, eller om hun fikk det fortalt av andre, at Jørn-Are skulle ta livet av Linn senere på kvelden.

- Han sier så mye som han ikke mener, bare for å skremme andre. Han har sagt flere ganger at han skulle ta livet av Linn og seg selv. Men jeg tenkte ikke så mye på det. Han slenger så mye dritt, og har sagt det så mange ganger, men aldri gjort det, sa den 18 år gamle jenta i retten.

Hun fortalte at Sæle var helt rolig da han var innom bursdagsfesten, og at han var i godt humør.

- Han hadde ikke vært så glad på lenge, og det var godt å se. Han hadde vært sur og sint de siste to-tre månedene, forklarte jenta.

Hun satt i bilen utenfor huset til Linns foreldre da Sæle angrep Linn og tok kvelertak på henne den 11. september. Hun så at de to eks-kjærestene begynte å krangle, at Jørn-Are spyttet og at Linn slo.

- Han satte seg inn i bilen, og la fra seg kniven før han gikk inn i huset. Jeg hørte et hyl og sprang derfra. Det var som å høre på skrekkfilm. Jeg var livredd, sa jenta.

Hun oppsøkte Linn senere samme dag for å se hvordan det gikk med henne. Hun så merkene på halsen til Linn, og fikk fortalt hva som hadde skjedd.

- Linn sa at hun trodde hennes siste time var kommet. Hun vurderte å sparke han i skrittet, men hun ville han ikke så vondt, sa jenta.