Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skulle ta selfie - falt i døden fra kjent utkikkspunkt

- Nok en gang blir vi minnet på hvor farlige disse stedene kan være.

FALT: Fra denne klippen falt studenten ned og døde da hun skulle ta en selfie. Foto: Google maps
FALT: Fra denne klippen falt studenten ned og døde da hun skulle ta en selfie. Foto: Google maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

College-student Andrea Norton (20) var på tur med klassen i regi av universitetet Brian Cliff lørdag, da den dramatiske ulykken fant sted.

Norton studerte klimavitenskap, og studentene skulle besøke utkikkspunktet Hawksbill Crag i Ozark nasjonalpark.

Vitner skal ha fortalt at hun poserte for et bilde på tuppen av klippen da hun falt, skriver KY3.

- Ett feilsteg er alt som skal til

I Nortons nekrolog står det at hun opprinnelig er fra Hot Springs i Sør-Dakota, og at hun etterlater seg foreldrene, lillebroren og en stor familie.

- Nok en gang blir vi minnet på hvor farlige disse stedene kan være, sier sheriff Glenn Wheeler til KY3.

- Klippen er en spektakulær attraksjon som tiltrekker seg tusenvis av besøkende hvert år. Men ett lite feilsteg er alt som skal til for å gjøre en flott dag til en tragisk dag. Alle skal nyte naturen vår, men vær forsiktige og respekter hvor farlig den kan være. Jeg vil ikke at noen andre skal oppleve det familien hennes nå går gjennom.

Mer enn 60 hjelpearbeidere rykket ut da det ble meldt om ulykken, men til liten nytte. Dette er ifølge sheriffen andre gangen de rykker ut til det kjente utkikkspunktet etter et alvorlig fall i år, og det før høysesongen har satt i gang for alvor.

Universitetet kommer med sine dypeste kondolanser i et innlegg på Facebook.

- Hun var en lidenskapelig og eksemplarisk student, og en dedikert atlet. Hun hadde en enorm innvirkning på samfunnet her på universitetet og alle hun møtte, og vil bli dypt savnet, står det i innlegget.

Eksemplene er mange

Norton er foreløpig den seineste i rekken av eventyrlystne turgåere som har måttet bøte med livet i jakten på det beste bildet til sosiale medier.

I november skrev Dagbladet om ekteparet Vishnu Viswanath (29) og Meenakshi Moorthy (30) som advarte mot livsfarlige selfier, like før de selv falt i døden i Yosemite nasjonalpark.

I januar måtte den taiwanske Internett-stjerna Gigi Wu (36), bedre kjent som «The Bikini Climber», bøte med live etter å ha lagt ut på fjelltur alene.

Fra det kjente turistmålet Horseshoe Bend Overlook i delstaten Arizona har det vært flere liknende ulykker. I desember døde ei 14 år gammel jente etter at hun falt ned fra det berømte utkikkspunktet. Det samme skjedde med en mann i mai i fjor, og med et gresk par i 2010.

Det er ikke kjent om de sistnevnte dødsfallene har sammenheng med at ofrene skulle ta bilder.

Minst 250 selfie-dødsfall

Over 250 mennesker har omkommet mens de har forsøkt å ta bilder av seg selv de siste seks åra.

Det viste en studie fra det indiske forsknings- og behandlingssenteret All India Institute of Medical Sciences, publisert i tidsskriftet Family Medicine and Primary Care, der forskerne har gått gjennom nyhetsrapporter om selfierelaterte dødsfall.

- Selfie-dødsfallene har blitt et stort helseproblem, uttalte forskningsleder Agam Bansal til The Washington Post.

India kom på en tydelig førsteplass, og sto for 159 av dødsfallene, etterfulgt av Russland og USA med henholdsvis 16 og 14 dødsfall.

Forskerne har også sett en kraftig økning de siste åra - fra tre rapporterte dødsfall i 2013 til 93 i 2017. Halvparten av de omkomne er i aldersgruppa 20 til 29 år.

- Det som bekymrer meg mest er at dette er en dødsårsak som kan unngås. Å bli en del av denne økende statistikken fordi du ønsker likes, delinger på Facebook, Twitter eller andre sosiale medier - det er ikke verdt å risikere livet for, sier Bansal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!