Drapet skremmer England:

- Skulle tatt fem minutter

Aktivister krever endring etter at flere kvinner er funnet døde i en park sørøst i London.

DREPT: Læreren Sabina Nessa antas å ha blitt drept på vei til en pub, hvor hun skulle møte en venn. Foto: Metropolitan Police
DREPT: Læreren Sabina Nessa antas å ha blitt drept på vei til en pub, hvor hun skulle møte en venn. Foto: Metropolitan Police Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barneskolelæreren Sabina Nessa (28) ble lørdag funnet død i en park nær sitt hjem sørøst i London.

28-åringen ble funnet gjemt under en haug med løv, av en forbipasserende som gikk tur med hunden. Politiet etterforsker nå hendelsen som drap.

Kvinnen møtte ikke opp på puben der hun skulle treffe en venn, og antas å ha blitt drept i løpet av en spasertur som skulle ha tatt fem minutter, opplyser politiet, ifølge Sky News.

- Sabinas spasertur skulle tatt fem minutter, men hun kom aldri fram til destinasjonen, sier politietterforsker Joe Garrity til avisa.

Nå er en 38 år gammel mann pågrepet i forbindelse med drapet, skriver Sky News.

ÅSTEDET: Polititape i Cator Park i bydelen Kidbrooke sør i London hvor Sabina Nessa ble funnet. Foto: Ian West /PA /NTB
ÅSTEDET: Polititape i Cator Park i bydelen Kidbrooke sør i London hvor Sabina Nessa ble funnet. Foto: Ian West /PA /NTB Vis mer

Krever handling

Aktivister krever nå handling for å motarbeide vold mot kvinner.

- Enda en dag i Storbritannia, der enda en kvinne drept av hendene til en voldelig mann, skriver gruppa Sister Uncut på Twitter.

Søstrene Bibaa Henry og Nicole Smallman ble i fjor sommer knivstukket til døde - i den samme parken hvor Sabina ble funnet død - av en 19 år gammel mann.

Aktivistgruppa Our Street Now, som jobber for å få en slutt på offentlig seksuell trakassering, sier at Sabina bare er nok et navn på lista over kvinner som har blitt drept i det offentlige rom i London de siste månedene.

- Det er derfor vi ikke går dit vi vil når vi vil. Det er derfor vi blir redde når vi hører en bil eller ser en mann gå mot oss, sier gruppa i en uttalelse onsdag, ifølge Evening Standard.

- Vær så snill, slutt å fortell oss at vi overreagerer, fortsetter de.

BLOMSTER: Blomster i Cator Park der læreren ble funnet død. Foto: Ian West /PA /NTB
BLOMSTER: Blomster i Cator Park der læreren ble funnet død. Foto: Ian West /PA /NTB Vis mer

En mann i 40-åra ble arrestert og mistenkt for å ha drept Sabrina, men ble senere løslatt, skriver The Guardian.

- Behov for endring

Anna Birley i gruppa Reclaim These Streets sier at Sabrinas død er et «tragisk bevis» på at det er behov for hasteendringer, ifølge The Guardian.

I juli offentliggjorde regjeringen sin etterlengtede vold mot kvinner og jenter-strategi (VAWG). Den ble til i etterkant av at 180 000 personer svarte på en høring om kvinners sikkerhet - flertallet etter drapet på Sarah Everard i mars.

Strategien lover bedre støttetjenester for minoritetssamfunn, en nasjonal politileder for VAWG, en «StreetSafe»-app som tillater kvinner og jenter å registrere seg når de føler seg utrygge, samt en folkehelsekampanje som vil fokusere på gjerningsmannens oppførsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer