Skulle til Gardermoen med 20 tonn laks

Vogntog veltet ved Trosterud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske vogntogsjåføren fra Oppland Thermo Transport var på vei nordover fra Oslo med 20 tonn frossen laks som skulle med et fly fra Gardermoen.

Isteden veltet vogntoget ved Trosterud, ble hengende på autovernet og oversvømte E6 med laks. Mens sjåføren var på legevakta - uten alvorlige skader - deltok andre frysevogner i en redningsaksjon for å berge den verdfulle lasten.

- Vi vet ikke hvorfor vogntoget veltet eller om lasten rekker flyet på Gardermoen. Men det blir i alle fall ingen selvplukk av laks, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Politiet fikk melding om laks i veibanen og vogntog på autovernet ved 09.30-tiden i formiddag.

Statoil og McDonalds Ulykken skjedde om lag 150 meter før avkjøring til Statoil og McDonalds.

- Vogntoget var i avkjøringsrampen, og det kan virke som sjåføren var på vei inn dit fra E6, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen.

Det var tørr veibane og fine kjøreforhold da vogntoget tok overbalanse mot venstre.

Nordgående E6-trafikk har gått som normalt i de to hovedfeltene, mens kollektivfeltet har vært stengt.

 TIL LEGEVAKT:  Laksesjåføren fra Oppland Termostransport ble sendt til legevakt for kontroll. Ifølge politiet skal han ikke være alvorlig skadd etter velten ved Linneberg i formiddag. FOTO: FREDRIK HOVE/HOVE MEDIA.
TIL LEGEVAKT: Laksesjåføren fra Oppland Termostransport ble sendt til legevakt for kontroll. Ifølge politiet skal han ikke være alvorlig skadd etter velten ved Linneberg i formiddag. FOTO: FREDRIK HOVE/HOVE MEDIA. Vis mer