Skulle til romstasjonen: Eksploderte like etter «lift off»

32 satellitter, utstyr til romstasjonen og «hemmelige» Halloween-gaver sprengt i filler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): Det hersker foreløpig full forvirring rundt omstendighetene etter at oppskytingen av en Antares romrakett med den ubemannede romkapselen «Cygnus» endte i en kjempeeksplosjon like etter «lift off».

- Alt personell i området er gjort rede for, og ingen personer ble skadd, opplyser talsmann for NASA, Jay Bolden.

Oppskytingen som var planlagt klokka 23.22 norsk tid, skjedde fra den privateide romorganisasjonen Orbital Science Corporations oppskytingsbase på Wallops Island i den amerikanske delstaten Virginia.

Forsyninger og gaver Den 14 etasjer høye raketten skulle sendes til Den internasjonale romstasjonen ISS med forsyninger. Romkapselen inneholdt 2,5 tonn med utstyr - blant annet 32 mini-forskningssatellitter, en meteorradar, og en nitrogentank til seksjonen astronautene på romstasjonen bruker til romvandringer.

I tillegg bar den med seg «overraskelser» i forbindelse med høytiden Halloween, til de seks astronautene og kosmonautene som for øyeblikket befinner seg om bord ISS.

- Det skjedde en feil ved oppskytingen. Vi har ingen indikasjoner på at liv har gått tapt. Men det har vært betydelig skade på eiendom og utstyr. Oppskytingsledelsen jobber nå med å få oversikt over skadene, sier Bolden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer