Skulle til Svolvær - kom til Svalbard

Reisebyrået sendte Ellen Reisner (70) fra Los Angeles ut på en 1100 kilometer lang bomtur.

BOMTUR: Amerikanske Ellen Reisner, skulle møte barna i Svolvær, men ble sendt ut på en 1100 kilometers bomtur til Longyearbyen - på Svalbard. Foto: Anders Fjellestad, Svalbardposten
BOMTUR: Amerikanske Ellen Reisner, skulle møte barna i Svolvær, men ble sendt ut på en 1100 kilometers bomtur til Longyearbyen - på Svalbard. Foto: Anders Fjellestad, SvalbardpostenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg fikk sjokk og ble først kjempeflau. Men etter at jeg kom på hotellrommet og fikk tatt et glass vin, tenkte jeg at dette kan bli fint, ler Ellen Reisner til Svalbardposten.

70-åringen fra Los Angeles endte på en skikkelig bomtur pinsehelga. Sist fredag skulle hun fly fra Oslo til Svolvær, men i stedet endte hun i Longyearbyen - på Svalbard.

Reisner har to barn som underviser i Norge, og så fram til en hyggelig ferie med dem i Lofoten. Hun skulle møte dattera og sønnen i Svolvær fredag.

Men reisebyrået i Oslo, sendte henne på en 1100 kilometers bomtur.

Hadde lapp Rett nok er den amerikanske uttalen av «Svolvær» og «Svalbard» ikke så forskjellige, men Reisner hadde skrevet «Svolvaer» på en lapp og viste den til reisebyrået, skriver Svalbardposten.

- De sa at de hadde funnet ett ledig sete på flyet og ordnet billett til meg. Likevel syntes jeg det hørtes litt rart ut, og spurte også på hotellet, sier Reisner.

På hotellet kunne de bekrefte at billetten hun hadde fått, var til et sted i nord.

Vel framme gikk det raskt opp for henne at hun var kommet til et helt annet sted enn Lofoten. En utstoppet isbjørn sto ved bagasjebåndet, og barna hennes var ingen sted å se.

De stod på flyplassen i Svolvær og skjønte ingenting.

- Et eventyr - De ringte meg på mobilen og ble ganske paffe. De sa at «du er så utrolig langt unna oss», forteller Reisner. Hun sprang bort til innsjekkingen for å forsøke å få billett tilbake til fastlandet, Det fikk hun ikke før søndag.

Dermed ventet to døgn på Svalbard, et sted hun aldri før hadde hørt om.

- Jeg har hørt mye om Arktis, men ikke om Svalbard. Jeg har virkelig nytt dette. Det er et eventyr å få oppleve disse tingene og møte så mange artige mennesker. Jeg skulle egentlig til Lofoten, i stedet er jeg på en båt i Arktis på vei til en nedlagt, russisk bosetning, sier hun til Svalbardposten.