Skulle tøffe seg - regning: 6,9 mill.

Stokke-gutten satte fyr på litt søppel for å tøffe seg for to venner. Fem timer etter sto skolen i full fyr. Nå er 18-åringen dømt til å betale regningen og sitte halvannet år i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For ett år siden var den nå 18 år gamle gutten sammen med en kamerat og ei venninne på Bokemoa skole i Stokke, utenfor Tønsberg. Han hadde vært på fest og var ifølge Tønsberg tingrett sterkt påvirket av alkohol, melder Tønsbergs Blad.

Gutten plukket opp en papirbit, tente på det og la det i en søppelkasse av metall. I retten sa han at han gjorde det for å kjekke seg.

I ti minutter sto flammene opp av søppelkassa, men det var ingen synlige flammer da de gikk. Han sa i retten at han kontrollerte at brannen var slokket, men retten trodde ikke på ham.

Fem timer senere var det full fyr i skolebygningen, og etter at brannvesenet hadde slokket brannen - fant de raskt arnestedet i søppelkassen.

Retten fastsatte straffen til ubetinget fengsel i halvannet år, og i tillegg godtok de kravet fra Stokke kommunes forsikringsselskap:

6.905.200 kroner.

- Jeg har ennå ikke snakket med gutten, men vi setter oss ned en dag til uka og tar en grundig gjennomgang av dommen, sier domfeltes advokat, Dag Røed, til Tønsbergs Blad.

DYRT: Han skulle bare tøffe seg, men synes sikkert ikke regningen er noe å skryte av.