FUNNET I LIVE: En FBI-offiser står foran båten hvor terrormistenkte Dzjokhar Tarnajev ble oppdaget i natt, norsk tid. Foto: Lucas Jackson / Reuters
FUNNET I LIVE: En FBI-offiser står foran båten hvor terrormistenkte Dzjokhar Tarnajev ble oppdaget i natt, norsk tid. Foto: Lucas Jackson / ReutersVis mer

Skulle trekke litt frisk luft - så oppdaget han blod på båten i hagen

Oppdaget at noe var galt da han skulle trekke litt luft i hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): David Henneberry fra Watertown ble i går kveld, amerikansk tid, hele landets helt, da han oppdaget den terrormistenkte Dzjokhar Tsarnajev, som hadde gjemt seg i båten hans i hagen.

Kort tid etter at politiets påbud om å holde seg innendørs ble opphevet, gikk Henneberry ut i hagen for å trekke litt frisk luft, skriver The Boston Globe. Det var da han oppdaget at dekket på båten var gått opp, og at det så ut som noen hadde skåret i det.

- Presenningen på den vintersikrede båten hadde gått opp, noe han syntes var rart, for det var ikke noe annet på båten som var ødelagt, sier Robert Duffy, til CNN News.

Han er stesønnen til Henneberry som ga politiet det avgjørende tipset i natt. I 40 nervepirrende minutter fikk han ikke kontakt med moren eller stefaren, mens han samtidig så huset deres bli omringet av tungt bevæpnede politifolk på tv.

- Da han gikk mot båten så han en liten mengde blod. Kanskje var det et dyr der, et ekorn? Da han sjekket så han mistenkte i en stor dam med blod. Istedet for å rope til den mistenkte, gikk han vekk og ringte 911, forteller Duffy om minuttene da stefaren oppdaget Tsarnajev.

- Skjønte noe var galt Da han hørte på tv at politiet hadde funnet den mistenkte, liggende blodig i en båt, og så bildene av huset til stefaren og moren på tv, forsøkte Duffy å nå dem på telefon. Han fikk ikke noe svar.

GJEMTE SEG: Den terrormistenkte Dzjokhar Tsarnajev ble i går kveld, amerikansk tid, oppdaget av en innbygger i Watertown. Han hadde gjemt seg i en båt i mannens hage. Her er han utenfor båten. Foto: CBS News / AFP Photo
GJEMTE SEG: Den terrormistenkte Dzjokhar Tsarnajev ble i går kveld, amerikansk tid, oppdaget av en innbygger i Watertown. Han hadde gjemt seg i en båt i mannens hage. Her er han utenfor båten. Foto: CBS News / AFP Photo Vis mer

- Vi ringte fra alle mulige telefoner til alle mulige numre. Jeg hoppet i bilen, og dro til faren min for å ringe derifra. Så ringte søsteren min og sa at hun hadde snakket med mamma, og at de var i sikkerhet. På det tidspunktet ble redselstårene til gledestårer, sier Duffy til CNN.

Naboen George Pizzuto forteller til ABC at Henneberry fant fram stigen for å kikke opp båten. Det var da han oppdaget den blodige terrormistenkte.

Bob Goodman bor i nabohuset til Henneberry, og ble vitne til den dramatiske skuddvekslingen mellom politiet og den mistenkte i går kveld.

- Jeg fikk sjokk. Vi gikk ut for å gå en tur med hunden. Plutselig var det 25 politibiler i gata. Vi skjønte at noe var galt og løp tilbake til huset, forteller han til CNN.

- Vi har holdt pusten og sett oss rundt hele dagen. Vi hadde FBI i hagen. Det var mer eller mindre som en krigssone her.

Jubel Da det ble klart at den mistenkte var pågrepet, stormet beboerne i Watertown  ut i gatene for å feire og hylle politimennene.

I EN BÅT: Den terrormistenkte Dzjokhar Tsarnjev ble funnet i båten i denne hagen i Watertown i går kveld, amerikansk tid. Foto: Nicholas Poser / Reuters
I EN BÅT: Den terrormistenkte Dzjokhar Tsarnjev ble funnet i båten i denne hagen i Watertown i går kveld, amerikansk tid. Foto: Nicholas Poser / Reuters Vis mer

- Jeg er så glad for at det er over. Jeg er så takknemlig for den fantastiske innsatsen til politiet, sier Inas Mehdi til Dagbladet.

Hun var en av de nærmeste naboene til 19-åringens skjulested, og ble evakuert av politiet. Sammen med datteren Zeinab (3) ble hun dermed vitne til politiaksjonen på et par hundre meters avstand.

Da det hele var over, begynte politiet selv spontant å juble og gi hverandre «high fives». De evakuerte naboene og skuelystne svarte med en overstrømmende applaus.

Etter hvert vokste folkemengden. Så kom de amerikanske flaggene og folk som taktfast ropte «USA! USA!»

DRAMATISK: Beboere i Waterfront ble i natt vitne til en dramatisk skuddveksling før den terrormistenkte ble pågrepet. Foto: Spencer Platt / Getty Images / AFP Photo
DRAMATISK: Beboere i Waterfront ble i natt vitne til en dramatisk skuddveksling før den terrormistenkte ble pågrepet. Foto: Spencer Platt / Getty Images / AFP Photo Vis mer