- Skulle tro Rosengård er interessant for ham

Ingen av skyteepisodene som den nye lasermannen mistenkes å stå bak, har skjedd i den fryktede innvandrerbydelen Rosengård i Malmö.

PEKER PÅ BYDELEN: Rosengård er en av få innvandrerbydeler i Malmö som den nye lasermannen trolig ikke har besøkt. Bydelpolitimester Bengt Hersler synes det er spesielt. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET
PEKER PÅ BYDELEN: Rosengård er en av få innvandrerbydeler i Malmö som den nye lasermannen trolig ikke har besøkt. Bydelpolitimester Bengt Hersler synes det er spesielt. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
MALMÖ (Dagbladet): Politiet har fremdeles få spor å gå etter i jakten på pistolmannen som tilsynelatende skyter tilfeldige innvandrere i byen Malmö. De siste par dagene har det ikke blitt bekreftet nye skyteepisoder i byen.

Politiet tror gjerningsmannen kan stå bak mellom 15 og 20 skyteepisoder i den sørsvenske byen det siste året. De titter også på eldre saker enn drapet på Trez West Persson (20) 10. oktober i fjor.

Politiet tror gjerningsmannen er mellom 20 og 40 år. De tror han muligens bruker sykkel for å komme seg raskt vekk fra steder. Han slår til på etter at mørket har senket seg over byen og gjerne på skjulte plasser hvor offeret er alene. Det har vært få eller ingen vitner til de mange episodene.

Ikke i Rosengård Mannen har slått til rundt om i hele byen. Åstedene sprer seg til de aller fleste bydelene, bortsett fra i sentrum av byen og i den fryktede bydelen Rosengård. Bydelen med rundt 20 000 offisielle innbyggere har blitt omtalt som en ghetto der gjengvolden herjer, der rutebussene har sluttet å kjøre etter å ha blitt bombardert med steiner og der ambulansene må ha politieskorte for å komme inn.

Bengt Hersler er bydelpolitimester for Rosengård. Han sier at politiet har registrert med interesse at bydelen hans trolig ikke har blitt utsatt for den nye lasermannen.

- Hvis det er slik at han går etter innvandrere burde Rosengård være et interessant sted for ham. Her bor det nærmest bare innvandrere, sier Hesler til Dagbladet.

- Ikke i kriminelt miljø Han møter oss på sitt kontor i Rosengård center. Han sier de har ekstra bemanning i bydelen om kvelden og nettene for å beskytte innbyggerne og for å ha et øye etter mistenkelige personer.

- Jeg tror det er en grunn til at han ikke har vært her, men jeg vet ikke hvorfor. Er han en del av et miljø her i Rosengård? Kan han bo her? Det blir bare spekulasjoner så lenge vi vet så lite om han, sier Hesler.

JAKTER GJERNINGSMANN: Det er bekreftet at ungdomsgjenger patruljerer Rosengård på jakt etter gjerningsmannen. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET
JAKTER GJERNINGSMANN: Det er bekreftet at ungdomsgjenger patruljerer Rosengård på jakt etter gjerningsmannen. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET Vis mer

Han svarer selv på sine spekulasjoner.

- Jeg tror ikke han er en del av et kriminelt miljø i Rosengård. Hadde han vært det hadde det lekket fra noen direkte til oss eller via andre. Vi har en teori om at bor i de mer sentrale delene av byen, kanskje i sentrum, og at han opererer mer i utkanten. Han er lokalkjent og det kan være mulig at beveger seg rundt med sykkel, sier han.

- Ikke gå alene Han sier at innbyggerne reagerer svært forskjellig. Noen er redde, mange er sinte og frustrerte.

- Vårt råd til publikum er å ikke gå alene om kveldene nå for tiden. Ikke oppsøk mørke og skjulte steder og ha økende aktsomhet. Men livet må gå videre og lev som normalt, sier politimesteren.