Angrepet på Kongressen

- Skulle trolig ta gisler

FBI etterforsker om angriperne hadde mer alvorlige hensikter.

«HÅNDJERN»?: Mannen identifisert som Eric Munchel hadde med seg en mengde kraftige strips under stormingen av Kongressen onsdag - velegnet til å binde fast folks hender. Foto: Win McNamee / Getty / AFP / NTB
«HÅNDJERN»?: Mannen identifisert som Eric Munchel hadde med seg en mengde kraftige strips under stormingen av Kongressen onsdag - velegnet til å binde fast folks hender. Foto: Win McNamee / Getty / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er enig med dem som sier at hvis du er en voldelig oppvigler og tvinger deg vei inn i USAs hovedstad med et stort forråd av strips, er det et tegn på at du hadde til hensikt å ta gisler, muligens kongressmedlemmer. Denne kriminelle sammensvergelsen må etterforskes så fort som mulig.

Det skriver Seth Abramson, professor ved University of New Hampshire, journalist og forfatter, på Twitter.

Jaktet på folkevalgte

Et mye sirkulert bilde fra stormingen av Kongressen forrige onsdag viser en maskert mann i skyggelue hoppe over stolrader med en mengde kraftige hvite strips i venstre hånd.

Den voldelige mobben som tok seg inn på Capitol Hill, jaktet på kongressmedlemmer, ropte slagord som «Heng Mike Pence!» og krevde å få vite hvor speaker Nancy Pelosi befant seg. Utenfor kongressbygningen sto improviserte «galger», og hjemmelagde rørbomber og skytevåpen var gjemt i nærheten.

Kongressmedlemmene ble evakuert i hui og hast til et bakrom mens mobben få meter unna romsterte rundt i lokalene der de folkevalgte egentlig skulle godkjenne Joe Bidens valgseier. Til sammen fem mennesker døde før opptøyene var over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer