Skulle være et sjokkran

David Toska betalte hundretusener for ransutstyr

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet.no): David Toska bestilte ransutstyr fra flere personer han ikke vil oppgi navn på.

- Jeg betalte flere hundre tusen kroner fra dette. Ikke noe av utstyret kjøpte jeg sjøl, sa Toska i sin forklaring i Stavanger tingrett i dag.

Han opplyste at det på Østlandet finnes lagre der komplett ransutstyr kan hentes. Toska skaffet våpen, slegge, brekkjern, klær og annet.

-Etter min vurdering kunne ranet gjennomføres ved at en person truet de ansette med våpen, mens de andre plukket penger. Det skulle være et sjokkran, sa David Toska.

Få visste om planene

Ifølge Toska involverte han svært få andre i planene om å rane Nokas i Stavanger.

- Klok av skade holdt jeg kortene tett til brystet. Jeg kan si at jeg innlemmet en veldig god kamerat i hva jeg hadde funnet ut om Nokas-bygget, sa Toska, som selvsagt ikke ville oppgi navnet på denne personen.

På spørsmål fra dommer Helge Bjørnestad bekreftet Toska at brødrene Johnny og Thomas Thendrup var på besøk hos ham i Sandnes før ranet.

Ellers gjentar Toska hele tida at han ikke vil kommentere de medtilaltes forklaring i retten.

Lå i skjul i tre timer

Grytidlig en morgen i slutten av januar i fjor tok Toska seg nok en gang inn i bakgården til Nokas-bygget.

Hoveddøra til Handelens Hus ble dirket opp, og veien var fri. Han gjemte seg bak busker og observerte nøye hva som skjedde bak vinduene.

- Kvart på åtte gikk en person bort og skrudde på hjulet på hvelvdøra. Jeg så glasstraller bli skjøvet til og fra. Jeg forutsatte at det var penger i disse trallene, sa Toska.

Denne morgenen oppholdt han seg i tre timer i bakgården. Han krøp langs vegger og buskas, men var konstant redd for å bli oppdaget. Det ble ikke mindre fristende å rane Nokas ut fra det han kunne observere fra sitt gjemmested i bakgården.

SJOKKRAN: David Toska forklarer seg i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer