Skulle vært i retten i morgen, etter ti års etterforskning. «Skrue» dro til Dubai

Imran Saber (36) tiltalt for svarte millioner, trusler og lånehaivirksomhet. Oslopolitiet vurderer internasjonal etterlysning.

Foto: Faksimile fra Dagbladet 23.11.2010 og NTB Scanpix
Foto: Faksimile fra Dagbladet 23.11.2010 og NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hele ti år etter at oslopolitiet startet etterforskningen av Toska-vennen Imran Saber (36) for befatning med antatt svarte millioner, skulle helerisaken mot ham omsider komme for retten denne uka.

Men flere kilder i de kriminelle miljøene i Oslo opplyser til Dagbladet at Saber nylig har reist til utleverings-trygge Dubai, der han nå skal oppholde seg med en annen straffedømt nordmann. Saber skal ha gjort det klart at han ikke kommer til å innfinne seg i Norge med det aller første.

- Fristen for å få ham stevnet gikk ut på lørdag, og vi er klar over muligheten for at han ikke dukker opp i Oslo tingrett i morgen,sier politiadvokat Asmund Riegels ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet. 

- Millionheleri I tillegg til grovt heleri - av 4,4 millioner kroner fra 1994 til 2009 - er Saber tiltalt for ulovlig finansieringsvirksomhet og ågerrenter, ved å utnytte en rekke desperate låntakere som gikk med på avtaler om rundt ti prosent månedlig rente.

Tiltalen omfatter også trusler. «Vet du ikke hvem jeg er og hva slags venner jeg har? Jeg skal knuse skallen din. Jeg skal ta deg», skal Saber ha sagt til en vekter som ble tilkalt under en krangel om et pengeuttak i en postbankfilial på Youngstorget i 2010. Også en sjef i et inkassoselskap skal samme år ha fått klar beskjed om at han måtte være klar over hvem han hadde med å gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.