Skulle vært med døds-flyet

RIEMST, BELGIA (Dagbladet): Norske Cecilie Bråthen, 36, med tvillingene Sofie og Odvar, 3, skulle ha vært med Swissairflyet som styrtet utenfor Canada. De var booket inn, men mannen foran dem i køen fikk den siste ledige plassen. Bagasjen deres ligger trolig på havbunnen utenfor Peggy's Cove.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg tenker mye på de som sto i køen sammen med meg og lurer på hvem av dem som kom med i flyet. Da jeg så eiendelene som fløt på havet tenkte jeg at det kunne ha vært mine, og at de sørgende ved fyret i Peggy's Cove kunne ha vært mine nærmeste.

Cecilie Bråthen tenker hele tida på det som kunne ha skjedd. Men som ikke skjedde. Ved et mirakel ble hun og tvillingene hennes ikke med ulykkesflyet. Flyet var overbooket.

Hennes opprinnelige fly hjem fra New York, med et annet selskap, var kansellert. Derfor endte hun i køen til Swissair-flighten. Der ble hun først booket inn, men så viste det seg at mannen før henne i køen, som hun bare så ryggen på, hadde fått den siste plassen.

Vil ikke vite

- Jeg er somlete og distré. Og så reiser jeg med to barn. Hvis jeg hadde vært litt raskere til å skifte bleier eller drikke opp kaffen min hadde jeg kanskje blitt med likevel? Hun vet ikke og vil ikke vite det. Hun kom fra ferie i Norfolk i Virginia og skulle hjem til Belgia, i den bitte lille byen Riemst, der hun og mannen Vidar Sørensen bor med tvillingene. Han jobber i NATO, og hun er hjemmeværende, med tvillingene på skole hver formiddag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer