Skulle vært med på ulykkestoget

Den 21 år gamle snowboardkjøreren Ivar Lien fra Ålesund skulle reist med ulykkestoget lørdag morgen. Men kameratene forsov seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag kveld hadde de fire guttene bestemt seg for å ta turen opp til snowboardfestivalen i Kitzsteinhorn tidlig neste morgen. Snowboardfestivalen markerer åpningen på sesongen. Derfor ville de reise selv om det var et stykke unna. Snowboardtemaet består av fire gutter, to fra USA, en fra Finland og Ivar Lien fra Norge.

Droppet turen

Men en av gutta fra USA forsov seg, og våknet ikke før i halv ni tida, forteller Ivar Lien på telefon fra Altenmarkt i Østerrike, en snau times biltur unna.

- Vi kom ikke igang før i nitida om morgenen, sier Lien.

- Det hadde vært så mye styr den morgenen, så vi bestemte oss for å droppe turen.

De fire dro i stedet ned til kontoret til sponsorene. På veien møtte de ambulanser og politibiler. De var bare fem minutter unna ulykkesstedet.

- Hadde vi ikke forsovet oss, hadde vi vært med ulykkestoget, sier Ivar Lien. Han kan ikke unngå at tankene hele tida kretser rundt hva som hadde skjedd hvis de hadde våknet tidsnok.

- Skandale

- Det er en skandale at noe slikt kan skje, mener 21-åringen.

Ivar Lien har ikke reist med ulykkesbanen, men har tatt baner av samme type mange ganger. Han har aldri før vært spesielt engstelig for å kjøre med slike baner, selv om det kan være ganske trangt.

- Men fordi du står så trangt er det vanskelig å komme unna, hvis det skulle skje noe.

Ivar Lien er profesjonell snowboardkjører og reiser rundt i Alpene for å kjøre snowboard hele vinteren. Han skal være nede i Østerrike en knapp uke til før han kommer hjem til Norge en tur.

Ivar Lien kan fortelle at det er en trykket stemning i området akkurat nå.

- Vi merker det på folk. Alle snakker om tragedien. Alle kjenner noen som er rammet.

Siden Ivar Lien ikke vanligvis kjører i området, kjenner han ingen som omkom i ulykken.

Men han har snakket med flere som har kjente som omkom.

Ivar Lien fikk ringt hjem til familien i Drammen og sagt fra at alt var i orden. Familien visste ikke at Ivar var i området og hadde ikke tenkt på at han kunne vært med ulykken.

- Det er jo ikke her vi vanligvis kjører, sier Ivar Lien.