Skulle vare i 20 år - sank etter to dager

- Ny asfalt på dårlig vei som å beise råttent hus.

ETTER TO DAGER: Deler av fylkesvei 162 mellom Dokka og Snertingdal i Oppland sank sammen mens den nye asfalten fortsatt var varm. Mandag starter Vegvesenet jobben på nytt. Foto: Statens vegvesen.
ETTER TO DAGER: Deler av fylkesvei 162 mellom Dokka og Snertingdal i Oppland sank sammen mens den nye asfalten fortsatt var varm. Mandag starter Vegvesenet jobben på nytt. Foto: Statens vegvesen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Endelig skulle den bulkete og hullete veien bli oppgradert med ny asfalt.

I samme slengen skulle Statens vegvesen forlenge levetiden til det nye asfaltdekket med noen år med et nytt middel.

Metoden var å stabilisere veifundamentet under den nye asfalten med et økologisk og miljøvennlig, biologisk bindemiddel ned i ca. 30 centimeters dybde.

Denne løsningen fungerte ikke, snarere tvert i mot. To dager etter at asfalten var lagt sist uke, hadde det «stabiliserte» veifundamentet sunket sammen.

Hjulsporene på deler av fylkesvei 162 mellom Dokka og Snertingdal i Oppland ble brått så dype at trafikken hadde problemer med å komme over den nyoppussede strekningen.

Allerede mandag starter Vegvesenet med å gjøre jobben på nytt.

- Vi beklager til trafikantene. Vi må sjekke ut nye metoder og materialer, gjerne naturvennlige, innimellom. Denne gangen funket det ikke, sier seksjonssjef og vedlikeholdsanvarlig i Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen Oppland til Dagbladet.

Han forklarer bakgrunnen for «eksperimentet»: - Forsterkningsstoffet i veifundamentet har i alle år vært oljebaserte bitumen, som også er en av de tradisjonelle komponentene i selve toppdekket asfalt. Også asfalt har vært sammensatt av oljebaserte ingredienser i mange år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer