Skulle varsle om mannens død - fant kona og sønnen (1) drept

Politiet gjorde sjokkfunn da de oppsøkte pårørende etter togulykke i Stockholm.

POLITIET OPPDAGET DOBBELTDRAP: Sivile tjenestemenn fra stockholmspolitiet oppsøkte i går kveld denne leiligheten for å varsle en kvinne om at mannen hennes var død etter en ulykke eller selvdrap på en togstasjon. Så fant de kvinnen og parets sønn drept. Foto: SCANPIX
POLITIET OPPDAGET DOBBELTDRAP: Sivile tjenestemenn fra stockholmspolitiet oppsøkte i går kveld denne leiligheten for å varsle en kvinne om at mannen hennes var død etter en ulykke eller selvdrap på en togstasjon. Så fant de kvinnen og parets sønn drept. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): En 28 år gammel kvinne og hennes sønn på ett år ble seint i går kveld funnet døde i en leilighet sør i Stockholm. Politiet forsto raskt at de to var drept.

I formiddag ble det klart at saken trolig har hatt et maksimalt tragisk utfall. Også kvinnens ektemann (31) er død:

- Det meste peker nå mot at kvinnens mann tok livet av henne og barnet før han tok sitt eget liv, sier pressetalsmann Mats Nylén i stockholmspolitiet til Dagbladet.

Ingen pågripelser
Det var i 22-tida i går at sivilkledde politifolk ifølge naboer tok seg inn i familiens leilighet ved å knuse et vindu.

Politipatruljen var i utgangspunktet på stedet for å varsle kvinnen om dødsfallet til hennes mann, men skjønte at noe var galt innendørs.

- I 17-tida i går fikk vi melding om en togulykke på Handen stasjon i Stockholm, der en mann døde. Da politiet seinere dro til boligen tre mil unna for å varsle pårørende, oppdaget de drapene. Alt tyder på at mannen tok sitt eget liv etter å ha utført drapene, sier Nylén til Dagbladet.

Han bekrefter at saken nå regnes som oppklart, men går foreløpig ikke inn på et eventuelt motiv. Drapsetterforskningen fortsetter for å få klarhet i omstendighetene rundt  ugjerningene.

Flere vitner avhørt
Et større område rundt boligen ble i natt avsperret mens politiets teknikere lette etter spor. Naboene til småbarnsfamilien, som beskriver paret som hyggelige og imøtekommende, var sjokkerte da nyheten ble kjent.

- Dette er helt ubegripelig, sa en av dem til Expressen, før saken etter alt å dømme ble oppklart.

I dag pågikk det det rundspørring i nærområdet, og flere vitner har blitt avhørt. Minst fire personer ble kjørt til politistasjonen like etter drapene ble oppdaget, men ingen av dem er mistenkt for å ha noe med ugjerningen å gjøre.

- De er tatt med inn for vitneavhør, alle kommer til å dra herfra i løpet av natta. De har ikke vært i leiligheten men kunne bidra med en hel del viktig informasjon, sa Forsgren i politiet i går kveld.