Skummel Goblin

Willem Dafoe skal spille skummel Goblin i den nye filmen om «Edderkoppmannen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Willem Dafoe er vant til å spille utfordrende roller. Han sjokkerte den kristne verden med sin tolkning av Jesus i «Jesus siste fristelse» og han etset seg inn på netthinnene til et uskyldig kinopublikum som motbydelige Bobby Peru i «Wild at Heart».

Nå står Dafoe foran en ny utfordring. Etter at John Malkovich takket nei til rollen som Green Goblin, eller «Det Grønne Trollet» som karakteren heter på nork, i «Edderkoppmannen», er det nå klart at det blir Dafoe som skal spille superheltens nemesis.

«Edderkoppmannen» er basert på en tegneserie fra Marvel Comics. Historien i filmen følger Peter Parker (Tobey Maguire) som blir bitt av en radioaktiv edderkopp. Han får dermed superkrefter, blir like myk og smidig som en edderkopp. På toppen av det hele utvikler han synske evner.

Hans nabo (Dafoe) er ikke så heldig. Han blir Goblin etter at et av hans eksperimenter går fryktelig galt. Han får også superkrefter, samtidig som han mister forstanden.

Filminnspillingen starter i januar med Sam Raimi i registolen.

Før Willem Dafoe beveger seg inn i superhelt-landet, er han aktuell i «Shadow of the Vampire». Filmen er en fiksjon over Murnaus innspilling av den klassiske «Nosferatu». Hva hadde skjedd hvis regissør Murnau lagde en pakt med en ordentlig vampyr - spilt av Willem Dafoe - til å spille hans legendariske Nosferatu. Det er tippet at det blir en Oscar-nominasjon til Dafoe for sin rolle i denne filmen.

OSCAR?</B> Det er tippet Oscar-nominasjon til Dafoe for hans rolle i «Shadow of the Vampire».