Klimakrisen

Skummel rekord

Den varmeste vinteren noen gang er registrert.

VARMT: New Zealand opplevde sin varmeste vinter noensinne. Her ser man en strand i nærheten av Auckland. Foto: Sylvie Whinray/New Zealand Herald via AP/NTB
VARMT: New Zealand opplevde sin varmeste vinter noensinne. Her ser man en strand i nærheten av Auckland. Foto: Sylvie Whinray/New Zealand Herald via AP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vinteren på New Zealand er på hell, og landet som befinner seg på den andre siden av jordkloden fra Norge, kommer med en oppsiktsvekkende rekord.

Vinteren deres var den varmeste som noen gang er registrert, og forskere sier at klimaendringer stadig driver temperaturen høyere, skriver The Independent og The Guardian.

Fra juni til august var gjennomsnittstemperaturen 9,8 celsius, ifølge New Zealands National Institute of Water and Atmospheric Research.

Slo fjorårets rekord

Det er 1,3 grader over det New Zealand regner som gjennomsnittstemperatur i løpet av en vinter, samt 0,2 grader høyere enn forrige rekord, som ble satt i fjor.

Forskere har ført opptegnelser siden 1909, men de varmeste vintrene har vært de siste åra.

Lite snø

Nava Fedaeff, meteorolog ved instituttet, forteller at det i år har vært varmere vind enn vanlig fra nord, og høyere havtemperaturer, ifølge The Independent.

Fedaeff sier at snø i lavlandet var godt under gjennomsnittet i vinter, da det ofte ble erstattet med regn, noe som kan føre til lavere elvnivåer seinere på året, fordi det vil føre til mindre snø som smelter i fjellene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer