Espen Nakstad bekymret

Skummel smitte rammer Oslo

Opptil 30 prosent av nysmittede i Oslo har ukjente smitteveier, får Dagbladet opplyst. Assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad, er bekymret.

ØKNING: Smitten i Oslo øker. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad forteller om hva skrekkscenarioet kan være. Video: Dagbladet. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.56% Første dose: 79.06%

Oslo kommune opplever det høyeste antallet nye smittetilfeller siden april. Dagbladet får opplyst at det dreier seg om økt generell smittespredning, og at opptil 30 prosent av smittetilfellene har ukjente smitteveier.

- Når det er så mange lokale utbrudd, så er det klart at smitten kommer fra et sted. Man har en viss generell smittespredning når man ikke klarer å finne smitteveiene i 30 prosent av tilfellene, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til Dagbladet.

- Det ser ut til at man klarer å håndtere smitten når den dukker opp som utbrudd, men vi er bekymret for at smitte, som kan spores tilbake til utbruddene, fortsetter å spre seg, og at man dermed ikke får smittetallene ned, fortsetter han.

Ukjente smitteveier

Smittetilfeller med ukjent smittevei var blant begrunnelsene for at Norge innførte tiltak 12. mars. Den gang ble dette omtalt som at man hadde kommet i en ny fase av epidemien.

De siste ukene har man også registrert smittetilfeller med ukjente smitteveier i Bergen. I forrige uke omtalte direktør Camilla Stoltenberg ved Folkehelseinstituttet dette som alvorlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer