RINGNES: Bryggerikjempen har tradisjonelle ølmerker i porteføljen, men det er de moderne typene som opplever sterkest vekst. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
RINGNES: Bryggerikjempen har tradisjonelle ølmerker i porteføljen, men det er de moderne typene som opplever sterkest vekst. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

Skummer over på dyrt øl

Øltørste nordmenn var med på å gi Ringnes historisk gode tall i 2015.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Finansavisen): Et sterkt premium­marked gjør at Ringnes tjener bedre enn noen gang, skriver Finansavisen.

I fjor omsatte bryggerikjempen øl og mineralvann for 3,8 milliarder kroner, og satt igjen med nær 400 millioner kroner på bunnlinjen.

Mye av oppgangen kom som et resultat av et sterkt marked for de dyre ølsortene.

- Vi opplever at norske forbrukere i stadig større grad foretrekker premiumprodukter, der marginen er noe høyere. Dette opplever vi spesielt innen øl, sier adm. direktør Søren Brinck til avisen.

Moderne øltyper

Ringnes er eid av danske Carlsberg, og har i tillegg til mineralvann som Farris, Pepsi og Solo, også ølmerker som Carlsberg, Tuborg og E.C. Dahls.

Det er ifølge Finansavisen imidlertid de mer moderne øltypene som har best utvikling.

- Vi er godt fornøyd med fjoråret. Ølmerkene Brooklyn, Kronenbourg og Frydenlund gjorde det meget sterkt. Vi ser at Frydenlund får en stadig mer sentral rolle i det norske ølmarkedet, sist ut med nyheten Frydenlund IPA, sier Brinck til avisen.

Nytt bryggeri

Ringnes har allerede landets største anlegg for produksjon av øl og brus, som ligger i Nittedal utenfor Oslo.

I forrige uke åpnet de E.C. Dahls Bryggeri i Trondheim, som ifølge avisen skal ha kostet omkring 110 millioner kroner. Der skal det produseres ulike typer spesialøl.

- Vi ser fortsatt en stadig økende interesse for spesialøl, og her vil det nye ølsenteret spille en viktig rolle, sier Brinck til Finansavisen.

Flere saker:

Tok utbytte på 125 millioner etter omsetningsrekord
Disse verftene har tredoblet omsetningen
Ivar eier 20.000 leiligheter - tjente 3,1 milliarder kroner

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer