SKUP-diplom til Dagbladet

Dagbladet-journalist Thomas Ergo fikk SKUP-diplom under kveldens utdeling for reportasjeserien «De visste, men tiet. Reportasjer om utviklingshemmedes rettssikkerhet».

VANT DIPLOM: Thomas Ergo vant i går kveld SKUP-diplom for sin reportasjeserie om utviklingshemmedes rettssikkerhet. F.v. nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord, diplomvinner Ergo og nyhetssjef Arve Bartnes. Verken Verdens Gang, NRK eller Aftenposten ble belønnet i år.
Foto: Kristoffer Egeberg
VANT DIPLOM: Thomas Ergo vant i går kveld SKUP-diplom for sin reportasjeserie om utviklingshemmedes rettssikkerhet. F.v. nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord, diplomvinner Ergo og nyhetssjef Arve Bartnes. Verken Verdens Gang, NRK eller Aftenposten ble belønnet i år. Foto: Kristoffer Egeberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TØNSBERG/OSLO (Dagbladet): Thomas Ergo fikk diplomet for serien om overgrep mot utviklingshemmede, og fortielsen av disse.

I serien har Dagbladet gransket hvordan Kommune-Norge ivaretar utviklingshemmedes rettssikkerhet i overgrepssaker.

- Tankene mine går til de mange overgrepsofrene og deres pårørende som har stått fram med sine historier og gitt oss fullmakt til å fortelle historiene. Jeg vet at det har vært utfordrende og tøft, men jeg vet også at mange føler at de har oppnådd økt fokus på utviklingshemmedes rettssikkerhet. Flere lovendringer og tiltak er på gang for å bedre deres rettssikkerhet. Det er det viktigste, sier Ergo.

Andre pris Dette er andre gang han vinner et SKUP-diplom. Ergo fikk diplom også i 2002 for «De syngende kaffeplukkerne».

Sjefredaktør i Dagbladet, Lars Helle er naturligvis fornøyd med SKUP-diplomet:

- Først og fremst vil jeg gratulere TV2 for en fin vinnersak om eldreskandalen. Og så er jeg ekstremt fornøyd med at Dagbladet er tilbake på arenaen. Jeg er glad på både Dagbladet og Thomas sine vegne. Dette er prisen for et arbeid som ikke bare har tatt 500 men 501 telefoner, sier Helle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer