<strong>VANT DIPLOM:</strong> Thomas Ergo vant i går kveld SKUP-diplom for sin reportasjeserie om utviklingshemmedes rettssikkerhet. F.v. nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord, diplomvinner Ergo og nyhetssjef Arve Bartnes. Verken Verdens Gang, NRK eller Aftenposten ble belønnet i år.
Foto: Kristoffer Egeberg
VANT DIPLOM: Thomas Ergo vant i går kveld SKUP-diplom for sin reportasjeserie om utviklingshemmedes rettssikkerhet. F.v. nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord, diplomvinner Ergo og nyhetssjef Arve Bartnes. Verken Verdens Gang, NRK eller Aftenposten ble belønnet i år. Foto: Kristoffer Egeberg Vis mer

SKUP-diplom til Dagbladet

Dagbladet-journalist Thomas Ergo fikk SKUP-diplom under kveldens utdeling for reportasjeserien «De visste, men tiet. Reportasjer om utviklingshemmedes rettssikkerhet».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TØNSBERG/OSLO (Dagbladet): Thomas Ergo fikk diplomet for serien om overgrep mot utviklingshemmede, og fortielsen av disse.

I serien har Dagbladet gransket hvordan Kommune-Norge ivaretar utviklingshemmedes rettssikkerhet i overgrepssaker.

- Tankene mine går til de mange overgrepsofrene og deres pårørende som har stått fram med sine historier og gitt oss fullmakt til å fortelle historiene. Jeg vet at det har vært utfordrende og tøft, men jeg vet også at mange føler at de har oppnådd økt fokus på utviklingshemmedes rettssikkerhet. Flere lovendringer og tiltak er på gang for å bedre deres rettssikkerhet. Det er det viktigste, sier Ergo.

Andre pris Dette er andre gang han vinner et SKUP-diplom. Ergo fikk diplom også i 2002 for «De syngende kaffeplukkerne».

Sjefredaktør i Dagbladet, Lars Helle er naturligvis fornøyd med SKUP-diplomet:

- Først og fremst vil jeg gratulere TV2 for en fin vinnersak om eldreskandalen. Og så er jeg ekstremt fornøyd med at Dagbladet er tilbake på arenaen. Jeg er glad på både Dagbladet og Thomas sine vegne. Dette er prisen for et arbeid som ikke bare har tatt 500 men 501 telefoner, sier Helle.

- Det å stå for de svakeste i samfunnet er i god Dagbladet-tradisjon, sier Helle.

- Og vi garanterer at Dagbladet er med på å kjempe om den gjeveste prisen neste år, sier Helle.

SKUP-prisen er ansett som norsk journalistikks gjeveste utmerkelse. Det er i utgangspunktet en metodepris, som skal belønne kreativ og nyskapende journalistisk metode. Prisen har de siste årene blitt utdelt i Tønsberg, så også i år.

Det blir hvert år utdelt ett antall diplomer, og én pris. I år ble det delt ut fire SKUP-diplomer.

Gjeveste til TV2 Den gjeveste prisen, SKUP prisen 2010, gikk til TV2 og journalistene Steinar Figved, Asbjørn Øyhovden og Robin I. Krüger for avsløringen av ventelisteproblematikken i eldreomsorgen. Sakene TV2 sendte satte dagsorden, og viste ifølge SKUP-sekretariatet forbilledlig systematikk, troverdighet og god journalistisk vurdering.

- Et enkelt case om Hjørdis på 85 i sykehjemskø, ble til en serie om sykehjemskø. Med imponerende pågangsmot klarte journalistene å dokumentere tilstander i helsevesenet som var ukjent for helseministeren, sa juryleder og ansvarlig redaktør i Romerikes Blad, Thor Woje, om vinnerbidraget.

De andre diplomene gikk til:

• Jens Christian Nørve og Asbjørn Olsen i TV2 for avsløringen av at den amerikanske ambassaden bruker tidligere politifolk til overvåkning av nordmenn utenfor ambassadens område.

• Finansavisens Kjetil Sæter for avsløringer i Thule Drilling.

• «Hjemmelaget» Tønsbergs Blad og journalistene Kristin Monstad Lund, Jon Cato Landsverk og Vegard K. Vatn. fikk pris for avsløringen av Ungbo-saken, om hvordan blant andre ordfører Per Arne Olsen (Frp) fikk kjøpe leiligheter ment for unge boligkjøpere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer