Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SKUP-prisen for Terra-saken

Finansavisen-journalist fikk pris for undersøkende journalistikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Årets pris for undersøkende journalistikk (SKUP) er tildelt Morten Hofstad i Finansavisen for Terra-saken.

I alt var det 51 kandidater til SKUP-prisen, som er etablert for å fremme den kritiske og undersøkende journalistikken i Norge.

Åtte norske kommuner solgte framtidige kraftinntekter og investerte pengene i risikofylte obligasjoner formidlet av selskaper i Terra-systemet. Saken fikk først plass i en notis i lokalavisen, før Finansavisen dro det videre.

Les mer om Terra-saken her.

- Kampen om SKUP-prisen og diplomene er hardere og jevnere enn noen gang. Dette kan kanskje bety at kvaliteten på norsk journalistikk har økt. Juryen mener at SKUP kan ta æren for det, sa juryleder Fritz Breivik lørdag kveld på Quality Hotel i Tønsberg, hvor konferansen fant sted.

Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse (SKUP) valgte også å hedre tre arbeider med diplom: Einar Haakaas og Kjetil Sæter i Aftenposten for sakene om taxisvindel, Trond Olav Skrunes i Bergensavisen for saker om Serverforliset og norsk oljevern, og Anne Stine Sæther og Anders Sooth Knutsen for VGs reportasjeserie «72 kvinner drept av sine menn».

(NTB)

Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media