Skurkejakten

Saddam Hussein er en diktator og en farlig mann. Men han fant ikke opp atomvåpnene og de langtrekkende rakettene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

PRESIDENT GEORGE W. BUSH vil forsvare hele USA mot atomangrep ved å bygge raketter som kan skyte ned fiendtlige raketter. Da han ga grønt lys for utvikling av et slikt nasjonalt rakettskjold, brukte han Iraks president Saddam Hussein som eksempel på trusler som USA nå står overfor. Saddam Hussein misliker USA, og han skaffer seg gjerne både atomvåpen og raketter, og er gal nok til å sende dem mot mål i USA, mener Bush.

Den irakiske diktatoren er upålitelig og uberegnelig, men han fant ikke opp verken atomvåpnene eller de langtrekkende rakettene. Det gjorde USA og Sovjetunionen. Framtidas trusler har faktisk en fortid. USA må altså nå beskytte seg mot noe landet har vært med på å stelle i stand, og teknisk sett utvilsomt bærer hovedansvaret for. President Bush glemte å nevne akkurat det poenget.

KONG OLAV SA EN GANG i et TV-intervju at det farligste ved atomvåpnene var at de ikke lot seg avoppfinne. Bush synes å gå lenger enn vår tidligere konge. Han mener åpenbart at atomvåpnene heller ikke lar seg nedruste eller kontrollere ved hjelp av internasjonale avtaler. USA må derfor ty til det eneste mottiltaket som etter presidentens mening står tilbake, nemlig bygging av et nytt, militært forsvarssystem mot dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer