Skurker på kanontokt

Det var som i en Olsenbanden-film: En kranbil kjørte inn på festningsområdet og lastet opp uerstattelige bronsekanoner fra 1700-tallet. En våken major avverget tyveriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det frekke tyveriforsøket skjedde utenfor Forsvarsmuseet på Akershus festning ved 17-tida sist torsdag.

De 13 bronsekanonene fra Fredrik 7.s tid er svært verdifulle, men sto midlertidig plassert usikret utenfor museet.

Politiet etterforsker saken, men har ikke pågrepet røverne.

- Tyvene ga et velrenommert Oslo-firma oppgaven med å hente kanonene. Kranbilen var i ferd med å laste dem opp da en major fattet mistanke. Vi låste inn kanonene og anmeldte tyveriforsøket, sier museumsdirektør Rolf Scheen.

- Var det ingen vakter som lurte på hva kranbilen gjorde på Akershus festning? - Det er festningspolitiet som skal ha kontroll. Men de kan ikke ha øynene overalt. Her tok tyvene en skitten sjanse, sier direktør Scheen.

- Vi er også kjent med at en person tidligere har gått rundt og fotografert kanonenes monogram. Det er jo litt spesielt, sier Scheen.

- Peker dette i retning av et bestillingstyveri? - Ting kan tyde på det. Men du får ikke omsatt disse kanonene i Norge. Det dreier seg om vakre, uerstattelige kunstverk, sier Scheen.

Han vil ikke ut med eksakt hvor mye kanonene er verdt, men det dreier seg om hundretusener. Klenodiene er ikke forsikret. Staten er selvassurandør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer