Skutt and overlevde to døgn i kjøleskap

Den hardføre fuglen nektet å dø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En jeger fra Tallahassee i Florida skjøt ei ringand under jakt sist søndag, og la den i kjøleskapet i troen at den var steindød.

Kona til jegeren åpnet to dager seinere døra til kjøleskapet siden det ikke fungerte helt som den skulle. Da fikk hun seg sitt livs sjokk: Inni kjøleskapet løftet anda på hodet og kikket på henne - i levende live.

Etter å ha kommet seg etter det første sjokket sendte kvinnen sporenstreks datteren til dyresykehuset med hunnanda. Der har den vært innlagt siden tirsdag og ser ut til å komme seg etter det to dager lange oppholdet i kjøleskapet. Den blir behandlet for skuddskader i den ene vingen og det ene beinet.

- Ender har lavt stoffskifte, og denne anda har trolig overlevd på grunn av at kjøleskapet er stort, og hvis døra er blitt åpnet og lukket noen ganger, har den fått oksygentilførsel, sier veterinær David Hale ved Killearn Animal Hospital i Tallahassee, som tok imot anda.

Hale sier anda har omtrent 75 prosents sjanse til å overleve, men at den trolig ikke blir returnert til villmarka, siden skuddskaden i vingen gjør at den neppe kommer til å fly igjen.

- Dette viser hvor robust og tilpasningsdyktige ville dyr er. Dette er ei svært tøff and, sier Hale til Tallahassee Democrat.