Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skutt av broren

En 23-årig svenske er pågrepet av politiet mistenkt for drapet på sin 17-årige bror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var 23-åringen selv som ringte til politiet og fortalte om ulykken i dag tidlig

- Han erkjenner at han har holdt våpnenet, men benekter at det var mord, sier Christer Harplinger, informasjonssjef hos politiet til Aftonbladet.

Vådeskudd

Tragedien skal ha inntruffet i Halmstad like etter klokka halv fem i dag tidlig. Da ambulansen kom til stede like etter var gutten allerede død. Alt tyder på at han døde umiddelbart. Broren var oppskaket da han ringte politiet.

- Han var helt tydelig fortvilet og sa «Hva er det jeg har gjort?». Han sa at han hadde lekt med våpenet og at det handlet om et vådeskudd, sier Harplinger. Det er på det rene at broren hadde revolveren i hånden da skuddet løsnet, skriver Expressen. Ambulansen kom først, og politiet like etter. Storebroren er fortsatt svært dårlig psykisk. Han fikk behandling av lege før han gjennomgikk sitt første forhør i ettermiddag. Ifølge politiet skal det ha vært tre personer i leiligheten da skuddene falt.

Truende menneskemengde

Noen timer etter skuddramaet samlet det seg en rekke pårørende utenfor leiliheten til brødrene. Stemningen var svært urolig og flere personer opptredde truende.

- De ville tvinge seg opp i leiligheten, sier Harplinger til Expressen. Politiet klarte å stanse mengden fra å ta seg opp i leiligheten etter å ha fått politihjelp fra Helsingborg. På et tidspunkt var situasjonen så urolig at politiet måtte bruke pepperspray mot mengden. En krisegruppe fra redningstjenesten kom til og tok hånd om nærmere 50 personer.

Våpenet sendes nå til kriminalteknisk institutt for analyser. Det er ennå uklar om noen har lisens for våpenet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media