Skutt av politiet - døde: Saken henlagt

Spesialenheten for politisaker har henlagt saken mot to tjenestepersoner etter at en 39-åring ble skutt av politiet på Bolkesjø i september.

DØDE: Tor Henning Dalen døde etter å ha blitt skutt av politiet. Foto: Privat
DØDE: Tor Henning Dalen døde etter å ha blitt skutt av politiet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To politibetjenter fikk status som mistenkt etter at Tor Henning Dalen (39) ble skutt av politiet ved Bolkesjø turisthotell i Telemark i september i fjor. Han ble erklært død rundt 45 minutter etter at politiet kom fram på stedet.

Nå henlegges saken av Spesialenheten for politisaker.

- Straffeforfølgningen mot samtlige involverte tjenestepersoner er henlagt som intet straffbart forhold anses bevist, skriver Spesialenheten.

Fem skudd

I Spesialenhetens sammendrag og konklusjon kommer det fram at politiet aksjonerte for å få Dalen til nødvendig helsehjelp, men det oppstod en konfrontasjon med politiet.

- Spesialenheten la til grunn at vedkommende kom mot politiet i rask gange med hevede hender, med en kjøttøks i den ene hånden og en kniv i den andre. Politiet brukte pepperspray uten resultat. En tjenesteperson avfyrte deretter, på kort avstand, fem skudd mot vedkommende som ble truffet fire ganger i øvre del av overkroppen på høyre side og en gang ved høyre kne. Han døde av skadene, heter det i konklusjonen.

Spesialenheten mener deres etterforskning har klarlagt at «det forelå en åpenbar nødvergesituasjon og at skuddløsningen var forsvarlig og absolutt nødvendig».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer