Skutt av politiet i eget hjem

Knappe to uker har gått siden politibetjent Amber Guyger ble dømt for å ha drept sin svarte nabo i hans eget hjem. Natt til lørdag ble Atatiana (28) drept på soverommet av en hvit politibetjent.

SKØYT GJENNOM VINDUET: Atatiana (28) ble drept av politiet - i sitt eget hus. Dette er saken. Reporter: Emilie Rydning. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til lørdag ringte James Smith til politiet i Fort Worth i Texas. Han hadde lagt merke til at naboens dør var åpen og lysene på, og ville forsikre seg om at alt sto bra til.

Politiet rykket ut til Atatiana Koquice Jeffersons (28) bolig og undersøkte eiendommen, da en av dem la merke til en person som sto nær et vindu på innsida av boligen, skriver CNN.

Den ikke navngitte politimannen skal ha ropt «hendene i været», før han fyrte av et skudd gjennom vinduet. Skuddet traff Jefferson, som ble drept på et soverom i sitt eget hjem.

- Føler det er delvis min feil

Jeffersons åtte år gamle nevø var i samme rom da Jefferson ble drept. Ifølge familiens advokat, Lee Merritt, spilte de to TV-spill da drapet fant sted.

James Smith sier til Fort Worth Star-Telegram at han bare forsøkte å være en god nabo, men at han bebreider seg selv etter hendelsen.

- Jeg er rystet, jeg er sint, jeg er oppskaket. Og jeg føler at det er delvis min skyld. Hvis jeg aldri hadde ringt politiet, ville hun fortsatt vært i live.

Noen timer etter drapet, slapp politiet det CNN omtaler som «en kraftig redigert versjon» av opptaket fra kameraet på vesten til en av politibetjentene, der blant annet skyteepisoden vises.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer