Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skutt av politiet

En 27 år gammel mann fra Haugesund ble i går kveld skutt av politiet på gutterommet i foreldrenes bolig i Haugesund sentrum. Skuddet ble ifølge politimester Karl Henrik Sjursen avfyrt da et våpen ble rettet mot politiet. Kula traff mannen i mageregionen. Han skal ikke være livstruende skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har fått en ubekreftet melding fra sykehuset om at det ser ut til å gå greit med den sårede. Men jeg må ta forbehold om at vi ikke har fått det endelig bekreftet, sier politimester Karl Henrik Sjursen til Dagbladet.

Det var politimester Karl Henrik Sjursen som selv ga ordre om bevæpning da flere polititjenestemenn like før klokka 21.40 i går kveld gikk til aksjon mot en bolig i Haugesund sentrum.

En 27 år gammel mann skulle pågripes og boligen skulle ransakes.

Stormet inn

Flere politimenn banket på inngangsdøra til foreldrene til 27-åringen like etter klokka 21.30 i går kveld.

Idet moren åpner døra, løper tre bevæpnede politimenn inn i boligen og rett opp i andre etasje, hvor 27-åringen er alene på gutterommet.

Umiddelbart etter at politimennene er kommet opp i andre etasje, blir et skudd avfyrt.

27-åringen blir truffet i mageregionen og blir kort tid etter sendt til Haugesund sykehus, hvor han i natt ble operert.

Mistanke om våpen

Politimester Karl Henrik Sjursen var i går kveld svært tilbakeholden med å kommentere episoden som førte til at mannen som politimennene skulle pågripe, ble skutt i magen.

- Det eneste jeg ønsker å si er at det nøyaktig klokka 21.40 innkom en melding til politivakta. Meldingen var at et skudd var avfyrt og at en person var såret.
Ifølge politimesteren hadde han gitt ordre om bevæpning, på grunn av at det var mistanke om våpen.

- På grunn av mistanke om at det var våpen inne i bildet var det gitt korrekt bevæpningsordre av meg, sier Sjursen.

- Hva skjedde?
- De foreløpige opplysninger jeg har fått fra mine tjenestemenn, går ut på at det under pågripelsen ble rettet et våpen mot polititjenestemennene. En politimann avfyrte et skudd.

SEFO etterforsker

- Ut over det ønsker jeg ikke å kommentere denne saken. Det særskilte etterforskningsorganet (SEFO) er varslet og er nå på vei til Haugesund, sier politimester Karl-Henrik Sjursen.
Advokat Kjell Holst Sæther, som leder SEFO i Rogaland, og flere medlemmer av det lokale SEFO reiste i går kveld fra Stavanger til Haugesund for å etterforske hva som skjedde.

SEFO-leder Kjell Holst Sæther var i går kveld ikke tilgjengelig for Dagbladet.

Mannskaper fra et lokalt lensmannskontor ble i går kveld tilkalt og holdt i natt vakt ved boligen hvor skuddet ble avfyrt.
Tjenestemennene som var til stede da 27-åringen ble skutt, satt i går kveld atskilt på Haugesund politikammer. De vil fortløpende bli avhørt om pågripelsen som endte i at et skudd ble avfyrt.

<B>UNDRENDE:</B> Dersom det er korrekt at politiet hadde opplysninger om at han var bevæpnet, er det noe underlig at de valgte en slik framgangsmåte, sier advokat John Christian Elden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!