USA:

Skutt etter krangel om kalde fries

En McDonald's-kunde i New York ble så provosert av maten vedkommende fikk servert, at det endte med pistolskudd.

POMMEL FRITES: En diskusjon med en kunde over kald mat, endte med at en McDonald's-ansatt ble skutt. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
POMMEL FRITES: En diskusjon med en kunde over kald mat, endte med at en McDonald's-ansatt ble skutt. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

En McDonald's-ansatt i 20-åra ble skutt i nakken etter angivelig å ha kranglet med en kunde om kalde pommes frites. Det melder CBS News.

Ifølge TV-kanalen er mannen lagt inn på sykehus. Tilstanden beskrives som kritisk.

Hendelsen skal ha funnet sted mandag kveld i Brooklyn i New York.

Eskalerte

Ifølge kilder CBS News har snakket med, startet kranglingen innendørs etter at en kvinne klaget over at hun hadde fått kalde pommes frites. Etter hvert som diskusjonen eskalerte, trakk de seg utendørs.

Ifølge kilder som NBC New York har snakket med, ropte kvinnen på sin 20 år gamle sønn for at han skulle «ta seg av problemet».

Deretter trakk han frem en pistol og skjøt Webb i nakken.

Politiet melder på Twitter om at de har pågrepet og siktet en mann for drapsforsøk og ulovlig besittelse av våpen.

Det skal ikke ha vært noen relasjon mellom siktede og den ansatte.

- Galskap

Flere personer i området skal ha sett hendelsen på nært hold.

- Det er galskap at noe som dette kan skje over noe så enkelt som mat, sier et anonymt vitne til CBS News.

NEGATIV TREND: Skytingen ved McDonald's i Brooklyn føyer seg inn i rekken av voldelige hendelser ved fast food-kjeder i USA. Illustrasjonsfoto: Google Streetview
NEGATIV TREND: Skytingen ved McDonald's i Brooklyn føyer seg inn i rekken av voldelige hendelser ved fast food-kjeder i USA. Illustrasjonsfoto: Google Streetview Vis mer

Dette er ikke det første drapsforsøk ved amerikanske fast food-kjeder. I mars havnet en annen McDonalds-ansatt i koma etter å ha blitt knivstukket av en kunde.

Nylig meldte Business Insider om at kjeden forbyr mindreårige å besøke restauranten etter klokka 17 uten følge fra foreldre.

Etterlyser kontroll

Fornærmedes advokat er bekymret over den skumle utviklingen.

- Kalde pommes frites bør ikke resultere i en skytehendelse, sier Sanford Rubenstein til CBS New York.

- Vi må få kontroll over væpnede voldshandlinger både lokalt og nasjonalt. Hurtigmat-restaurantene er ikke de samme trygge tilholdsstedene som de pleide å være, fortsetter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer