Skutt etter krangel på lekeplass

NEW YORK (Dagbladet): En sju år gammel gutt skjøt ned og drepte en seks år gammel jente på en skole i Michigan i går. Gutten tok fram et 32 kaliber håndvåpen i klassen med 22 elever, holdt det opp i lufta, snudde seg rundt og skjøt jenta i nakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta døde på sykehuset få timer etter tragedien på Buell folkeskole i Mount Morris Township i staten Michigan.

Ifølge tv-stasjonen MSNBC hadde gutten og jenta kranglet på lekeplassen dagen før, men under forhørene av guttungen har politiet fått en rekke usammenhengende historier som ikke peker i noen retning.

Spørsmålet livredde foreldre nå stiller seg, er hvordan gutten fikk tak i pistolen, hvordan han fikk den med seg på skolen og hvordan han fikk ta den fram uten at læreren så det.

Om drapet var tilfeldig eller planlagt er det ingen som kunne svare på i går.

Skrekkslagne

- Jeg trodde det var en pult eller noe annet som veltet. Så snakket overlæreren over høyttaleranlegget og ba lærerne låse dørene til klasserommene. Da ble jeg så redd at jeg kjente hjertet mitt banke, sa niåringen Corey Sutton, som hadde hørt skuddet.

Læreren hans ba elevene ta på seg yttertøyet, fortalte at en jente var blitt skutt og begynte å gråte. De til sammen 500 elevene ble så stilt opp og gikk ut av skolen, mens skrekkslagne foreldre strømmet til for å hente barna sine over til en kirke i nærheten.

Fjerdeklassingen Christopher Burch (9) hadde ikke hørt skuddet. Men da han ble fortalt at en jente var drept, begynte han å gråte fordi han trodde det var hans kusine som var skutt.

Fattig område

- Jeg tror ikke mine egne ører. En førsteklassing som skyter en klassekamerat. Førsteklassinger skal ikke få tak i våpen. Jeg må få datteren min ut herfra. Hun er sikkert skrekkslagen, sa Freddie Booth sr., som kom for å hente datteren Fredricka.

Statsadvokat Arthur A. Bush sier man nå jobber med å finne ut hvordan den lille gutten fikk med seg pistolen på skolen.

- Vi har hatt barn som har hatt med våpen på skolen tidligere, men det har aldri skjedd noe alvorlig før. Dette er et tegn i tida. Vi har et samfunn hvor folk er bevæpnet til tennene men ingen tar ansvaret for å sikre våpnene, sier statsadvokaten.