Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skutt foran foreldrenes øyne

Den svenske 22-åringen ble skutt av en politimann mens foreldrene så på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i dag ble det kjent at en svensk politimann skjøt og drepte en 22-åring. Nå er det klart at foreldrene var til stede på åstedet da den tragiske hendelsen inntraff. Det melder Expressen.

Kunne unngått

Politimannen skjøt svensken i magen fordi han følte seg truet. Men tragedien i Lindesberg kunne vært unngått.

- Om vi hadde hatt andre type våpen hadde ikke mennesker behøvd å dø, sier Roger Alvefuhr ved Rikspolitiet.

Klokka 10.50 i dag ringte foreldrene politiet fra en bensinstasjon i Lindesberg. Da hadde den 22-årige sønnen truet dem med kniv.

- De flyktet fra boligen og kjørte sin vei, sier sjefsanklager Lars Göransson i Örebro til TT.

To politipatruljer kom til familiens hus i Lindesberg. De pratet med 22-åringen som hadde to kniver, en i hver hånd.

- Han stod på trappen utenfor huset og plutselig gjorde han et utfall mot en av politmennene. To av politimennene har fortalt at de dro våpen. En av dem skjøt, sier Göransson, og legger til:

Ubalanse

- Jeg har ikke fått noen informasjon om at det har vært avfyrt et varselskudd først, alt gikk veldig fort.

Ifølge politiet døde 22-åringen på stedet. Göransson forteller at mannen har vært i psykisk ublanse. Obduksjonen kommer sansynligvis til å vise at han var påvirket.

Politiet skyter i snitt en person i året. I halvparten av tilfellene kunne politiet unngått å skyte, ifølge Roger Alvefuhr ved Rikspolitiet som leder arbeidet med såkalte \'ikkedødeligevåpen\'.

- Jeg blir besrøvet av å vite at mennesker dør og blir skadet til tross for at det finne teknologi som ikke er dødelig, sier han til Expressen. Det svenske politiet har i mange år ønsket seg andre type våpen, som pepperspray, distansebatong og elpistol.

<B>FORELDRENE VAR VITNER: </B> En 22 år gammel mann ble skutt og drept av politiet i Lindesberg i går formiddag. Mannens foreldre kontaktet politiet fordi deres sønn var uregjerlig. Da politiet ankom ble de angrepet av mannen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!