- Skutt fordi han filmet råkjøring

En 51 år gammel mann fotograferte en råkjører med mobilkameraet. Det endte med at han ble skutt i ansiktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) 51-åringen stod og ventet på en buss i Slimveien på Bjørndal sørøst i Oslo, da en 22 år gammel mann kom kjørende i stor fart.

51-åringen reagerte på råkjøringen og valgte å filme den med mobilkameraet.

– Det likte ikke 22-åringen. Det ble et munnhoggeri og det endte med at det ble trukket våpen og avfyrt skudd. Det ene skuddet vet vi ikke hvor endte, men det andre traff 51-åringen i kinnet, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Politiinspektør Terje Kristiansen opplyser til Dagbladet.no at 51-åringen ikke rakk å fange råkjøreren på film før han ble beskutt.

Mannen ble ifølge øyenvitner Dagbladet.no snakket med skutt i halsen.

Han ble sendt til legevakta med lettere skader.

I går sa politiet at de trodde det dreide seg om et ran. I dag skriver Aftenposten at skytingen kan ha bakgrunn i at mannen filmet en råkjører med en mobiltelefon.

Truffet i kinnet

- Skutt fordi han filmet råkjøring

22-åringen som er en gammel kjenning av politiet er siktet for drapsforsøk. Han hadde på seg skuddofferets mobiltelefon da han ble arrestert.

- Det ene skuddet vet vi ikke hvor endte, men det andre traff 51-åringen i kinnet. Han ble ikke alvorlig skadet og vi regner med at vi får avhørt ham i løpet av kvelden, sa politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til Aftenposten torsdag kveld.

Busskuret ligger i et område der det er både skoler, butikker og barnehager i umiddelbar nærhet. Barna på skolen like ved ble i går tatt hånd om av politiet.

22-åringen fremstilles for varetektsfengsling i dag.

SKUTT I BUSSKUR: Det var her 51-åringen ble skutt i ansiktet i går. Politiet tror at mobilfilming av råkjøring førte til at en yngre mann skjøt femtienåringen. Foto: BJØRN LANGSEM
SKUTT I BUSSKUR: Det var her 51-åringen ble skutt i ansiktet i går. Politiet tror at mobilfilming av råkjøring førte til at en yngre mann skjøt femtienåringen. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer
STOR POLITIAKSJON: Skuddene førte til at store politistyrker rykket ut til Bjørndal. Den pågrepne er en gammel kjenning av politiet.