Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skutt gjennom frontruta

NITTEDAL (Dagbladet): Den 24-årige drosjesjåføren ble skutt fra utsiden av bilen. Han ble også ranet. Det finnes klare likhetstrekk med et drapsforsøk på en annen drosjesjåfør ved Svartskog i Oppegård for bare tre uker siden. Begge dramaene startet på Solli plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drosja sto i går kveld fortsatt i Nittedal. Bakruta var hel, mens frontruta var gjennomboret av et kulehull. Rundt kulehullet pekte glassplinter innover i kupeen.

Etter det Dagbladet erfarer arbeider nå politiet med teorien om at rovmorderen skjøt drosjesjåføren gjennom frontruta. Kulehullet sitter på venstre side nede ved rattet og skal ha gått i vinkel opp og ut av sidevinduet på høyre side.
Politiet ville i natt ikke kommentere om den de jakter på kan ha slått til tidligere, men likhetstrekkene med drapsforsøket i Svartskog er påfallende:

  • Begge sjåførene ble praiet på Solli plass på Oslos vestkant, eller Lapsetorget som det heter på folkemunne.
  • Begge turene startet ved 02.30-tida om natta.
  • Begge turene gikk til avsidesliggende steder - Svartskog/Nittedal.
  • Den ene drosja ble etter det Dagbladet erfarer ranet, den andre var etter all sannsynlighet i ferd med å bli ranet da sjåføren stakk av.
  • Ved Svartskog ble det løsnet fire skudd, i Nittedal skal det etter det Dagbladet erfarer være løsnet to skudd.
  • Ved Svartskog ble det skutt gjennom frontruta mot sjåførens hode. Det samme skal ha skjedd i Nittedal.
  • I begge tilfellene er gjerningsmannen sporløst forsvunnet.

- Jeg vil så raskt som mulig gjøre meg kjent med drapssaken i Nittedal. Det er helt naturlig å granske to så alvorlige og temmelig like episoder, sier lensmann Magne Rykhus i Oppegård.

Ingen av de taxisjåførene Dagbladet i går kveld var i kontakt med ville helst ikke tenke tanken: Er det en serierovmorder løs der ute? Kan han slå til på samme måte igjen?
Sjefen ved Oslo Taxi, Wiggo Johansen, satte seint i natt ord på det han og sjåførene frykter:

- Det er skremmende hvor like sakene er. Det som skaper en ekstra uhyggelig stemning er at ingen vet hvordan gjerningsmannen kom seg vekk fra Nittedal.

Hadde han en eller flere medhjelpere stående? Da har vi i så tilfelle med profesjonelle drosjeranere å gjøre. Da er helvete løs, sier Wiggo Johansen.

- Du skal få!

For tre uker siden stanset en 30-årig drosjesjåfør opp for en drosjekunde ved Solli plass i 02.30-tida. Passasjeren ba om å bli kjørt til Svartskog. Det hastet, understreket passasjeren.

Da de kom til Svartskog, svingte sjåføren inn til siden av veien. Like etter kom en lys Mercedes kjørende og stilte seg knappe førti meter foran Nissan-drosjen.
Passasjeren gikk ut og begynte å samtale med de tre mennene i den andre bilen. Sjåføren ventet en stund før han gikk ut og ba om å få oppgjør for turen.

'Ja, ja, du skal få', svarte passasjeren. Drosjesjåføren snudde seg da og gikk tilbake mot bilen sin, men snudde seg da han hørte en dør som åpnet seg. Han rakk akkurat å se et lysglimt før han fikk kastet seg ned. Ytterligere tre skudd hvinte forbi ham.

Fant prosjektil

I bilen fant kriminalteknikerne deler av et prosjektil, som kan bli et verdifullt teknisk spor. Gjerningsmennene er fortsatt på frifot.

Drosjesjåføren fikk kastet seg inn i bilen og kjørt av gårde. Under skuddramaet konstaterer drosjesjåføren at det er en av de andre mennene som skyter.

Han greier ikke å gi noe godt signalement på verken pistolmannen eller passasjeren, da han store deler av skuddramaet er blendet av lysene fra Mercedesen.
- Det var en Guds lykke at han overlevde. Med fullt frontlys på seg og halvt stående med ryggen til foran lyskasteren, ble det skutt fire ganger mot ham, sier drosjeeier Per Otto Hem til Dagbladet.

BÆRES BORT: Midt i bildet bæres den drepte drosjesjåføren inn i likbilen. Rundt jobber kriminalteknikere og politi på spreng for å sikre spor. Kulehullet i frontruta er tildekket.

<B>SIKRER SPOR:</B> Kriminalteknikere og politi jobbet i går på spreng for å sikre spor. Kulehullet i frontruta er tildekket.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling