Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skutt gjennom hodet - tilbake på scenen

Gabrielle Giffords ledet troskapsløftet til flagg og nasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt var Gabrielle Giffords tilbake der hun var 20 måneder siden, i midten av den amerikanske politiske virvelvinden.
Iført joggesko trengte hun ikke å støtte seg på sin gode venninne, partileder Debbie Wasserman-Schultz, da hun haltet seg fram på den store scenen i landsmøtesalen til det demokratiske partiet i byen Charlotte, Nord-Carolina.

- Gabby, gabby, gabby, ropte entusiastiske delegater da det rørende gjensynet med en av sine ledere var et faktum.

Attentatmann: Jared Lee Loughner
Attentatmann: Jared Lee Loughner Vis mer

Og for mange trillet tårene da Giffords etter seansen sendte slengkyss utover salen.

For 20 måneder siden ble Gabrielle Giffords skutt gjennom hodet da hun deltok på et valgkamparrangement i hjemstaten Arizona.

Gjennom hodet
Hun ble skutt i pannen og kulen gikk ut gjennom bakhodet til Giffords.
Bare ekstrem flaks, god førstehjelp og en svært avansert medisinsk behandling har gjort at Giffords ikke bare kom levende fra attentatet.

Men etter lang tids kamp for å lære både å snakke og gå, er hun nå så frisk at hun makter å stå oppreist på en scene og lede an i  troskapsløftet som så mange amerikanske skolebarn starter dagen med.

Tidligere i år erklærte Giffords at hun trekker seg fra politikken og i et nyvalg ble det klart at hennes tidligere rådgiver Ron Barber overtar hennes sete i representantenes hus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media