SKREVET UT: Mannen som onsdag kveld ble skutt i hodet i et nabolag i Sarpsborg, er nå skrevet ut fra sykehus. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
SKREVET UT: Mannen som onsdag kveld ble skutt i hodet i et nabolag i Sarpsborg, er nå skrevet ut fra sykehus. Foto: Tore Meek / NTB ScanpixVis mer

Skutt i hodet - utskrevet fra sykehus

21-åringen som onsdag kveld ble skutt i hodet, er nå skrevet ut fra sykehus. Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen i forbindelse med saken.

Onsdag kveld ble en 21 år gammel mann skutt i hodet i sin egen bolig på Yven i Sarpsborg. I innledende avhør skal mannen ha forklart at han ble oppsøkt og skutt av maskerte gjerningspersoner.

Politiadvokat Marte Sofie Kjellesvig opplyser at politiet fortsatt ikke har pågrepet noen i forbindelse med saken.

- Har dere noen mistenkte?

- Det er ingen informasjon som holder til det, sier Kjellesvig til Dagbladet og opplyser at de fortsatt går ut fra at det dreier seg om mer enn én gjerningsperson.

Politiet forteller at opplysningene i saken tyder på at mannen er skutt i hodet.

Dømt for få dager siden

Den fornærmede ble nylig dømt for en rekke straffbare forhold som ble begått i 2017 og 2018. Det mest alvorlige han ble domfelt for, var et salg av 400 gram marihuana som fant sted for omtrent ett år siden.

Retten vurderte det faktum at 21-åringen erkjente samtlige forhold, og at dette har hatt betydning for oppklaring av forholdene, som formildende. Mannen ble dømt til 21 dagers ubetinget fengsel, og 100 timers samfunnsstraff.

«Tiltalte har etter mars 2018 sluttet med alle rusmidler, og har kuttet kontakten med rusmiljøet», står det i dommen.

- Mistenker dere at hendelsen kan knyttes opp mot den nylige rettssaken, eller miljøet fornærmede tidligere var en del av?

- Vi undersøker mange ulike hypoteser, sier Kjellesvig.

SKUTT: 21-åringen ble skutt i hodet i et nabolag på Yven i Sarpsborg onsdag kveld. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
SKUTT: 21-åringen ble skutt i hodet i et nabolag på Yven i Sarpsborg onsdag kveld. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer

Skrevet ut

21-åringen, som ble skutt i hodet, ble i løpet av torsdag skrevet ut fra sykehuset.

- Vet dere hvilket våpen som er blitt brukt?

- Det har vi ingen informasjon om.

- Men 21-åringen ble skutt i hodet i går kveld, og er nå utskrevet fra sykehus?

- Det er korrekt.

Videre opplyser Kjellesvig at krimteknisk fortsatt jobber på åstedet, og at fornærmede fortsatt er i avhør med politiet.

Skytedrama

Torsdag morgen fortalte jourhavende jurist i saken, Jon Granrud, at de fikk melding om skyteepisoden klokka 21 onsdag kveld. Fornærmede hadde da klart å ta seg til en nabo, som varslet politiet.

Meldingen utløste en væpnet politiaksjon, og store styrker ble satt inn samt at åstedet ble sperret av.

Sarpsborg Arbeiderblad har vært i kontakt med en av naboene i boligområdet på Yven. Han forteller at han var i ferd med å sette på en film da han plutselig hørte et kraftig smell.

- Mannen skrek og blødde kraftig fra hodet, men ble hentet av ambulansepersonell og kjørt til sykehus for behandling, forteller naboen ifølge avisa.

Etterforsket i natt

Mannen var ved bevissthet da han ble sendt til Sykehuset Østfold på Kalnes.

Granrud fortalte at det var ukjent hvor mange skudd som er avfyrt, men opplyser at politiet har etterforsket hendelsen i løpet av natta.

- Vi har foretatt avhør av fornærmede, gjort tekniske undersøkelser utenfor boligen og søkt med hunder. Torsdag formiddag vil selve åstedet bli undersøkt av krimteknikere, sier han.