Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skutt i hodet da han ba om pirattaxi

Bilføreren reagerte med voldsomt sinne da offeret og vennene trodde bilen var en piratdrosje. Kort tid seinere kom en annen bil i stor fart, en mann hoppet ut og skjøt, før bilen fortsatte videre.

SKUTT I HODET: En 35 år gammel fra Oslo ble skutt ved en taxiholdeplass på Bislett i Oslo i natt. Her foretar Oslo-politiet tekniske undersøkelser ved stedet.Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SKUTT I HODET: En 35 år gammel fra Oslo ble skutt ved en taxiholdeplass på Bislett i Oslo i natt. Her foretar Oslo-politiet tekniske undersøkelser ved stedet.Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet beskriver drapet på en 35 år gammel oslomann natt til i dag var svært brutalt.

- Det er usedvanlig brutalt drap, sa politioverbetjent Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet hos Oslo-politiet på en pressekonferanse tidligere i dag.

Den 35 år gamle mannen hadde vært på fest sammen med venner i jobbsammenheng og kom fra Majorstua da han og to venner bestemte seg for å ta en drosje fra Bislett i 01-tida i natt.

- Bilfører ble sint Dagbladet har snakket med personer i vennekretsen til offeret i dag, og personer som har vært på stedet etter drapet. Disse har forklart seg for politiet.

Dagbladet får opplyst at mennene hadde gått bort til en privatbil som sto ved taxiholdeplassen. De trodde det var en piratdrosje.

Føreren av bilen skal ha reagert med et voldsomt sinne og det oppsto en krangel på stedet, noe 35-åringen og vennene ikke var interessert i. De forsøkte å gå fra stedet, men umiddelbart etter at krangelen oppsto kom det en annen bil opp til dem.

Ut kom det en person og skjøt 35-åringen i hodet. Personen gikk tilbake i bilen og dro raskt fra stedet.

Pirattaxi-sporet er en av teoriene politiet etterforsker, bekreftet politioverbetjent Metlid på pressekonferansen i dag.

- Det har vært en kontakt mellom offeret og en person i bilen rett i forkant. Dette gikk svært raskt og plutselig ble det skutt, sier Metlid til Dagbladet.

Bilene kjørte deretter i voldsom fart fra stedet

- Svært brutalt Bilene som stakk fra stedet ble sist observert kjørende mot Majorstua. Politiet er svært interessert i tips i saken og ber vitner om å melde seg til politiet.

- Det er ingen relasjon mellom offer og gjerningsmann. Det framstår som tilfeldig, svært brutalt og uforstårlig, sier Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i oslopolitiet under en pressekonferanse i dag.

Personen som skjøt skal være mellom 20 og 30 år, hadde hvit overdel, og sort, bakovergredd hår.

Politiet er svært interessert i opplysninger om de to bilene. Den ene beskrives som mørk og den andre lys.

- Det er svært viktig at alle som har sett noe eller hørt noe, tar kontakt med politiet. Det kan framstå som ubetydelig for vedkommende, men det kan vise seg å være av avgjørende verdi for politiet, understreker Metlid.

MANGE VITNER: Det var mange vitner til hendelsen og politiet ber de som vet noe om å melde seg. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MANGE VITNER: Det var mange vitner til hendelsen og politiet ber de som vet noe om å melde seg. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media