USA:

Skutt i hodet - døde

- Han ga livet sitt for å stoppe en kriminell, og vi er evig takknemlige.

VOND NYHET: Onsdag delte Miami-politiet nyheten om at Cesar Echaverrys liv ikke sto til å redde. Foto: Skjermdump/Facebook
VOND NYHET: Onsdag delte Miami-politiet nyheten om at Cesar Echaverrys liv ikke sto til å redde. Foto: Skjermdump/Facebook Vis mer
Publisert

Politietterforsker Cesar Echaverry fra Miami, døde denne uka etter å ha blitt skutt i hodet mens han forsøkte å arrestere en mistenkt, knyttet til et væpnet ran i Broward County.

Det melder flere medier i USA, blant annet CBS News og NBC Miami.

Echaverry ble kritisk skadd i en skuddveksling under et væpnet ran i Miami mandag kveld.

Den mistenkte og en person i følget hans, skjøt mot 29-åringen etter at de angivelig ranet en butikk i Dania Beach. Et av skuddene traff Echaverry i hodet.

Begge gjerningsmennene ble skutt og drept etter å ha initiert angrepet, ifølge politiet.

Echaverry ble fraktet til nærmeste sykehus i all hast. Tilstanden hans var kritisk og det var lite håp om at 29-åringen kom til å overleve.

- Beskyttet samfunnet vårt

Onsdag kveld gikk Miami-politiet ut med en melding på Twitter om at Echaverry døde av skadene.

- Offiser Echaverry døde mens han tjente og beskyttet samfunnet vårt. Vi kommer til å støtte Echaverry-familien gjennom denne vanskelige tiden og vil aldri glemme hans tapperhet, skrev Miami-politidirektør Freddy Ramirez i en pressemelding etter hendelsen.

TRAKASSERT OG TRUET: Fengselsbetjent Eline (25) har blitt utsatt for seksuell trakassering og alvorlige trusler på jobb i Oslo fengsel. Reporter: Øistein Norum Monsen. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

- En helt

Miamis ordfører, Daniella Levine Cava, har også uttalt seg om den unge detektiven.

- Han ga livet sitt for å stoppe en voldelig kriminell, og vi er evig takknemlige for hans uselviske handling og offer for samfunnet, sier Levine Cava i en uttalelse onsdag kveld.

- «Echy», som han var hans kallenavn blant de nærmeste, vil alltid bli husket for sitt mot, og sin urokkelige dedikasjon til å holde våre innbyggere trygge, forteller Cava, før hun fortsetter:

ETTERFORSKES: Megan Joyce Mohn (40) skrek om hjelp og sa at hun ikke ville dø under pågripelsen. Video: Salt Lake City Police Department. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

- Vi takker Echaverrys foreldre for å ha oppdratt en helt, og vi sørger med dem akkurat nå. Området vårt er tryggere i dag på grunn av hans tapperhet - et offer vi aldri vil glemme.

Florida Department of Law Enforcement etterforsker hendelsen. Det er foreløpig ikke tatt ut noen tiltale mot de antatte gjerningsmennene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer