ÅSTED:  Politiets etterforskere på jobb i ettermiddag der den døde mannen ble funnet tidligere i dag - om lag 50 meter fra brannstasjonen i Kristiansand. Foto:  TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
ÅSTED: Politiets etterforskere på jobb i ettermiddag der den døde mannen ble funnet tidligere i dag - om lag 50 meter fra brannstasjonen i Kristiansand. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIXVis mer

- Skutt i hodet, fikk strupen skåret over og dumpet i elva

Mannen i 20-åra skal ha blitt drept i bolig 100 meter unna funnstedet, som ligger like ved Kristiansand brannstasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Mannen som ble funnet død i Kristiansand tidligere i dag, skal ha blitt skutt i hodet og fått strupen skåret over i en leilighet i bydelen Lund hundre meter unna der han ble dumpet i elva, melder Aftenposten.no.

Ifølge avisa lå mannen i 20-åra i senga da han ble drept. En annen mann i samme alder var også i leiligheten da én eller flere pengeinnkrevere tok seg inn.

Ingen pågrepet Jourhavende jurist Jan Tallaksen ved Agder politidistrikt vil ikke kommentere de siste opplysningene i drapssaken.

- Jeg kan bare bekrefte det vi sa tidligere i kveld: at vi etterforsker dødsfallet som en drapssak, basert på funn vi gjorde på mannen og rundt der han ble funnet i elva. Vi går ikke ut med opplysninger om den taktiske og tekniske etterforskningen i kveld, sier Tallaksen til Dagbladet i 22.40-tida.

Han bekrefter at ingen personer er pågrepet.

Tallaksen vil ikke svare på spørsmål om noen er mistenkt i saken.

-  Vi har avhørt flere vitner, bekrefter Tallaksen overfor Dagbladet.

Den andre mannen som var i leiligheten, skal ha blitt knivstukket og oppsøkte selv Sørlandet sykehus Kristiansand, som ligger i nærheten. Begge de to mennene er etnisk norske og tilhører et noe belastet miljø, skriver Aftenposten.no.

Mannen som var vitne og selv ble knivskadd, skal ennå ikke være formelt avhørt av politiet.

- Bred etterforskning Politiadvokat Tallaksen bekreftet tidligere i kveld at funnet av en død mann i elva Otra blir etterforsket som en drapssak.

- Vi har iverksatt en bred teknisk og taktisk etterforskning, som involverer ca. 20 personer, forteller Jan Tallaksen, jourhavende jurist ved Agder politidistrikt, til Dagbladet.

- Den døde mannen ble funnet av en forbipasserende som varslet oss i 12.30-tida, opplyser politiadvokaten.

Liket ble tatt opp av vannet ved 16-tida i ettermiddag, ved ei båthavn om lag 50 meter fra Kristiansand brannstasjon på Lund, ikke langt fra et villastrøk.

-  DREPT HER:  Politiet har sperret av huset der drapet skal ha skjedd. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
- DREPT HER: Politiet har sperret av huset der drapet skal ha skjedd. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Vis mer

Tallaksen forteller at foreløpige undersøkelser kan tyde på at den døde har havnet i vannet i løpet av det siste døgnet.

Ifølge politiadvokaten er det funn på mannen og på stedet som gjør at politiet er sikre på at det dreier seg om et drap. Han vil imidlertid ikke gå inn på hvilke funn det er snakk om, på grunn av etterforskningen og de pårørende.

- Vet hvem han er Politiet har ennå ikke fastslått den døde mannens identitet.

- Men vi mener å vite hvem han er, sier politiadvokaten, som spesifiserer mannens opprinnelse som «europeisk».

Tallaksen opplyser at politiet arbeider ut fra teorien om at han kan ha blitt drept et annet sted, fraktet til elva og blitt dumpet der.

Tekniske etterforskere har vært i sving på funnstedet hele ettermiddagen og kvelden, og politiet og dykkere har fra elva hentet opp flere gjenstander som etterforskerne mener kan ha tilknytning til likfunnet. I dagene som kommer, vil politiet foreta en rekke vitneavhør og fortsette de tekniske undersøkelsene.

- I morgen vil også tekniske etterforskere fra Kripos bistå i etterforskningen, sier Tallaksen.

Han ser ingen forbindelse mellom drapsetterforskningen og den nylige dødsfallet i nabokommunen Vennesla, der en 23-åring døde etter å ha falt i et turbinrør.

ORIENTERTE PRESSEN: Etterforskningsledelsen ved Agder politidistrikt holdt pressekonferanse i Kristiansand klokka 20. F.v. politiinspektør Ragnvald Ringvold, politiadvokat Jan Tallaksen og Hans Kristian Sødal, leder ved Kristiansand politistasjon. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
ORIENTERTE PRESSEN: Etterforskningsledelsen ved Agder politidistrikt holdt pressekonferanse i Kristiansand klokka 20. F.v. politiinspektør Ragnvald Ringvold, politiadvokat Jan Tallaksen og Hans Kristian Sødal, leder ved Kristiansand politistasjon. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Vis mer