Skutt i hodet to ganger

Gjerningsmennene var usikre på om Tom Halvorsen (18) virkelig var død. En halv time etter det første skuddet, ble han skutt i hodet på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Detaljene i den mye omtalte drapssaken i Stavanger er så groteske at selv erfarne etterforskere ved Stavanger politidistrikt er rystet.

Drapet var en ren likvidasjon. Motivet var penger. Tom Halvorsen hadde på seg mellom 80 000 og 100 000 kroner, og disse pengene skal han ha blitt ranet for før han ble drept.

Seks personer er siktet i saken.

Lokket i felle

Tom Halvorsen solgte narkotika og levde et dobbeltliv. Drapsmennene lokket ham i en felle ved å invitere ham til å investere penger i en stor narko-handel.

Halvorsen ble hentet av en 24-årig dørvakt fra Sandnes, og kjørt til Bryne.

Politiet mener arkitekten var en 25 år gammel vietnameser som drev utestedet Rockefeller på Bryne. Politiet mener diskotekeieren skal ha gitt ordren om at Halvorsen skulle drepes.

En 16 år gamle vietnameser og den 24 år gamle dørvakten fikk oppdraget. Begge var ruset på hasj.

Diskotekeieren forlot diskoteket og reiste til Stavanger. Det samme gjorde en annen 24-åring fra Sandnes, som var til stede i lokalet.

Lenket fast

Tom Halvorsen var allerede lenket fast med håndjern til noen søyler inne i diskoteket. Først ble han dopet ned med sterke tabletter som rohypnol og valium.

Mens Tom Halvorsen ble sløvere og sløvere av dopet de hadde tvunget i ham, diskuterte de to hvordan de skulle ta livet av blårussen.
De vurderte blant annet å kvele ham med en plastpose. Etter mye fram og tilbake bestemte de seg til slutt for å skyte ham.

24-åringen fra Sandnes var allerede i besittelse av Halvorsens egen 9 mm pistol. Dørvakten fra Sandnes sier i sin politiforklaring at han skjøt Tom Halvorsen i hodet. Blårussen ble liggende i en blodpøl på gulvet.

Skutt igjen

En halv time seinere skal de to gjerningsmennene ha begynt å lure på om Tom Halvorsen virkelig var død. Den ene av dem har forklart til politiet at diskotekeieren ringte og ba de forvisse seg om at han var død.

Usikkerheten førte til at de bestemte seg for å skyte ham en gang til. Denne gangen var det vietnameseren som skjøt 18-åringen i hodet.
Etter arrestasjonen spurte 16-åringen politiet om de kunne reise hjem til ham og hente kosebamsen hans. Han ville ha den å trøste seg med på cella, forklarte han.