Skutt i hodet under lek

En 18-åring er siktet etter at en 17 år gammel gutt ble skutt i hodet i Bærum natt til lørdag. Uforsiktig omgang med en revolver er trolig årsak til den tragiske hendelsen. 17-åringen er påført alvorlige, men ikke livstruende skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede 18-åringen har ifølge politiet tilstått å ha skutt 17-åringen ved et uhell. Siktede har forklart at skuddet løsnet som et resultat av uforsiktig omgang med våpenet, som er en revolver. Uhellet fant sted ved 00.30-tida natt til i går ved en bil utenfor en fest i vestre del av Bærum.

Kjenner hverandre

Den skadede 17-åringen hadde vært på festen sammen med kamerater før skuddet falt.

- Den siktede og den skadde kjenner hverandre godt, og etter det vi erfarer var det ingen krangel eller uoverensstemmelse mellom dem før skuddet gik av. Vi anser det som temmelig sikkert at dette er et uhell grunnet uforsiktig omgang med våpen. Siktede var trolig beruset da skuddet falt, sier politiførstebetjent ved Asker og Bærum politikammer, Olav Brubakk, til Dagbladet.

Han opplyser at 18-åringen holdes i politiets varetekt til mandag, for at eventuell behandling i forhørsretten skal vurderes.
Den skadde 17-åringen var seint i går kveld ennå ikke avhørt av politiet. Gutten ble fraktet til Ullevål sykehus natt til lørdag, og kom til sykehuset en time etter at han ble skutt. Han ble operert, og ifølge sykehuset var tilstanden i går stabil.

Ulovlig våpen

Politiet i Asker og Bærum avhørte i går et 20-tall vitner i tillegg til siktede. Det er ennå ikke klart hva siktelsen mot 18-åringen vil inneholde.

- Han er siktet for en straffbar handling, men detaljene er ikke klare. Vi har ikke grunnlag for å si at skuddet ble løsnet med hensikt, sier Brubakk.

Han framhever at siktede ikke hadde lov til å bære våpenet.

- Siktede hadde verken bæringstillatelse til revolveren eller våpenkort. Vi vet ennå ikke hvor siktede har fått revolveren fra, sier Brubakk til Dagbladet.
Han legger til at 18-åringen tidligere er siktet for ulovlig besittelse og erverving av våpen.