Skutt i magen med hagle

De to mennene fra Roa i Lunner skal ha vært venner i lang tid. Natt til i går endte det med at 29-åringen skjøt sin kamerat (28) i magen med hagle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LUNNER (Dagbladet): Drapet skjedde i en enebolig i Roa sentrum i Lunner kommune. De to mennene skal ha møttes i siktedes enebolig fredag kveld. Det var ingen vitner til drapet, og motivet er uklart.

29-åringen er siktet for forsettlig drap, og har i avhør innrømt at han avfyrte skuddet, men forklarer at han handlet i nødverge. Ifølge politiforklaringen var det kameraten som var på besøk, som angrep ham. Det er uklart hvor lenge de to hadde vært i huset før konfrontasjonen oppsto.

- Min klient har ikke erkjent straffskyld og framholder at han handlet i nødverge, sier mannens forsvarer, Lars Braastad.

Varslet selv drapet

Våpenet som ble brukt, ei jakthagle, skal være lovlig registrert på den siktede. Mannen skal ha skutt sin kamerat i magen. 28-åringen døde momentant av skadene.

- Siktede varslet selv politiet rundt klokka 23.30 fredag kveld, og politiet kom til eneboligen rundt midnatt. Den siktede ble pågrepet uten dramatikk, sier politiinspektør Bodil Thorp ved Vest-Oppland politidistrikt.

En truende situasjon

Politiet avhørte i går flere personer i familien og vennekretsen til de to. De er begge oppvokst og hjemmehørende på Hadeland. Det er ikke kommet fram opplysninger om hva som var årsaken til at det skjedde en konfrontasjon mellom dem.

Den siktede satt i går kveld i lange avhør ved Gjøvik politistasjon. Han skal ha forklart at det oppsto en situasjon som han opplevde som svært truende, og at han var nødt til å forsvare seg raskt. Haglgeværet er ifølge politiet det eneste våpenet som ble funnet på åstedet. Mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Venner av de to beskriver drapet som en stor tragedie. Ingen av de to har tidligere vært i kontakt med politiet. Både siktede og avdøde beskrives i positive ordelag av lokalbefolkningen.

Siktede skal ha bodd i eneboligen der drapet skjedde i nærmere to år. Begge to har familie og jobb. Den drepte 28-åringen giftet seg i 2002, og bodde sammen med sin kone i et boligområde ikke så langt fra den siktede.

Får Kripos-bistand

- Min klient er svært nedbrutt og lei seg. Dette er ingen vanlig drapssak. Det som har skjedd, er en tragedie, sier forsvarer Lars Braastad.

Saken etterforskes av Lunner lensmannskontor, som har fått bistand fra Kripos med to teknikere og en fingeravtrykksekspert. Teknikerne sikret i går spor på åstedet.

Eneboligen ligger litt skjermet til ved et bilverksted i sentrum av tettstedet Roa. Ettersom det ikke skal ha vært vitner til selve drapshandlingen, jobbes det intenst med å sikre tekniske spor i eneboligen. Teknikerne vil fortsette i dag. Det er rutinemessig tatt blodprøve av den drapssiktede.

DREPT: Ved 16-tida i går ble den døde 28-åringen båret ut av eneboligen på Roa. En 29 år gammel kamerat er siktet for drapet. Teknikere gransket i går åstedet.