Skutt i magen med hagle

De to mennene fra Roa i Lunner skal ha vært venner i lang tid. Natt til i går endte det med at 29-åringen skjøt sin kamerat (28) i magen med hagle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LUNNER (Dagbladet): Drapet skjedde i en enebolig i Roa sentrum i Lunner kommune. De to mennene skal ha møttes i siktedes enebolig fredag kveld. Det var ingen vitner til drapet, og motivet er uklart.

29-åringen er siktet for forsettlig drap, og har i avhør innrømt at han avfyrte skuddet, men forklarer at han handlet i nødverge. Ifølge politiforklaringen var det kameraten som var på besøk, som angrep ham. Det er uklart hvor lenge de to hadde vært i huset før konfrontasjonen oppsto.

- Min klient har ikke erkjent straffskyld og framholder at han handlet i nødverge, sier mannens forsvarer, Lars Braastad.

Varslet selv drapet

Våpenet som ble brukt, ei jakthagle, skal være lovlig registrert på den siktede. Mannen skal ha skutt sin kamerat i magen. 28-åringen døde momentant av skadene.

- Siktede varslet selv politiet rundt klokka 23.30 fredag kveld, og politiet kom til eneboligen rundt midnatt. Den siktede ble pågrepet uten dramatikk, sier politiinspektør Bodil Thorp ved Vest-Oppland politidistrikt.

En truende situasjon

Politiet avhørte i går flere personer i familien og vennekretsen til de to. De er begge oppvokst og hjemmehørende på Hadeland. Det er ikke kommet fram opplysninger om hva som var årsaken til at det skjedde en konfrontasjon mellom dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer