Skutt i nakken på åpen gate

Nordmannen Kjetil Vike (40) ble brutalt ranet og drept på åpen gate i Brasil da han var på vei fra banken til eiendomsmekleren for å betale sin nye leilighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en bag hadde han 60 000 dollar - nesten en halv million kroner - i kontanter. De to tyvene raste opp til ham på motorsykkel, og da Vik nektet å gi fra seg bagen, drepte de ham med et nakkeskudd.

Det brutale ranet og drapet skjedde i Santos i Brasil, en turistby på østkysten sør for Rio de Janeiro.

Sjømannen Kjetil Vike, fra Vestnes i Møre og Romsdal, hadde fritørn i byen.

Det var ved 13-tida torsdag at Vike var på vei til en eiendomsmekler i en mellomklassebydel langs den åtte kilometer lange stranda. Han hadde nettopp vært i banken for å ta ut penger for å betale en ny leilighet han hadde kjøpt.

60 000 dollar

Vike og den brasilianske venninnen gikk sammen fra banken, mot eiendomsmeklerens kontor. I bagen hadde han 60 000 dollar, nesten en halv million kroner, i kontanter.

- To tjuver på en motorsykkel kjørte opp til ham og forsøkte å ta bagen fra ham. Han nektet å gi fra seg bagen og gjorde motstand. Da drepte de ham med et nakkeskudd, og stjal bagen. Han døde på stedet. Hans venninne var vitne til det hele, sier politibetjent Adail dos Santos ved politiet i Santos.

De to ranerne forsvant på motorsykkelen.

Politiet har ingen grunn til å tro at ranerne visste at Vike hadde et så stort pengebeløp i bagen, eller at ranerne hadde sett ham ta ut penger i banken. Slike ran er ikke uvanlige, opplyser politiet.

Inn til avhør

Politiet i Santos opplyste i går kveld at en person var blitt tatt inn til avhør i saken, men ville ikke opplyse om mannen var mistenkt for drapet.

Vike har i en årrekke seilt verden rundt, og oppholdt seg mye i Brasil når han hadde fri. Derfor ville han trolig kjøpe en egen leilighet.

Kripos og Interpol er koblet inn i saken.

- Vi vet ikke så mye om hva som har skjedd, men vi venter på nye rapporter fra Interpol. Blant annet forklaringen til venninnen til den drepte, sier Kripos-sjef Arne Huuse til Dagbladet.

SANTOS: Feriebyen der Kjetil Vike ble ranet og drept.