Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skutt i øyet

20-åring skulle vise fram denne luftpistolen til kamerat på Holmenkollen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 21 år gammel mann ble skutt med luftpistol i øyet i en hybel på Holmenkollen i Oslo i 21-tida i kveld.

Ved 21.45-tida fikk politiet melding om en skyteepisode, og rykket ut med væpnede styrker. Da politiet kom fram viste det seg imidlertid raskt at det mest sannsynlig dreide seg om en ulykke.

Operativ uteleder på ulykkesstedet forteller til Dagbladet.no at skyteepisoden skjedde i en sokkelleilighet der den ene mannen er leieboer.

- To kamerater, begge i starten av 20-åra, holdt på med et luftvåpen. Han som kom borti avtrekkeren visste ikke at våpenet var ladd, og kom uheldigvis til å skyte kameraten sin i øyet, sier Tor Langli i politiet.

Den skadde mannen ble fraktet til Ullevål universitetssykehus, og det var i kveld uklart om det var mulig å berge synet hans på det skadde øyet.

- Skuddet kom fra forholdsvis kloss hold. han som skjøt er veldig lei seg. Han avhøres nå utover kvelden, sier Langli.

Den erfarne politimannen advarer  folk mot å ha luftpistoler i hjemmet.

- Jeg vil be folk som ikke driver konkurransevirksomhet eller lignende å ikke ha slike våpen i hjemmene sine, sier han, og legger til at det er straffbart å bære våpenet på offentlig sted.

TRAFF MAKSIMALT UHELDIG: Med denne luftpistolen, som skal ha gått av ved et uhell, traff en mann i 20-årsalderen kameraten sin i øyet med ett skudd. Foto: BJØRN LANGSEM
TRAFF MAKSIMALT UHELDIG: Med denne luftpistolen, som skal ha gått av ved et uhell, traff en mann i 20-årsalderen kameraten sin i øyet med ett skudd. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

- Luftvåpnene er av utseende ekstremt like grovkalibrede pistoler. Det kan spre stor frykt blant folk. Ikke engang politiet ser forskjell på en luftpistol og et vanlig våpen, sier utelederen.