Skutt i retten av konas far og bror

Hans «forbrytelse» er at han har giftet seg av kjærlighet. Iført jernlenker ble Kanwar Ahson ført inn i rettssalen i Karachi i går. Da åpnet konas far og bror, og flere andre medlemmer av hennes familie, ild. Ahson ble truffet av fire skudd, og er livstruende skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både bruden, Riffat Afridi, og brudgommen er dømt til døden av Riffats folk, pathan-klanen. Grunnen er at klanen bare aksepterer arrangerte ekteskap. Riffat søkte beskyttelse hos politiet i forrige uke. Kanwar er arrestert, mistenkt for å ha hatt et utenomekteskapelig forhold til kvinnen han er gift med. De to har offentlige papirer på at de er gift.

Politi skadet

- Vi gikk opp trappene til rettssalen da de åpnet ild fra etasjen over, sier Obaidullah, en politimann som bare bruker ett navn. Han sier flere politimenn ble skadd under skuddvekslingen i går. Men det er bare Kanwar Ahsom som er livstruende såret.

Etter attentatet ble Kanwar sendt til sykehus. Sykehuset voktes av 70 politimenn. Legene som jobber for å redde Kanwars liv, er også mulige attentatofre, og det er satt opp et stålgjerde utenfor intensivavdelingen på sykehuset.
Ifølge legene er det et skudd i skulderen som er den alvorligste skaden på Kanwar.

To drept i opptøyer

Jentas far, Jabbas Afridi, er arrestert for udåden. Det samme er hennes bror, Abbas Afridi. Niazbat Khan, som familien hevder allerede var gift med Riffat Afridi, er også arrestert for attentatet. Opplysningene om at Riffat allerede var gift ble offentliggjort av familien etter at jenta giftet seg med Kanwar.

Oppstyret rundt det omstridte ekteskapet har allerede krevd to liv. I forrige uke ble to mennesker drept i opptøyer i Karachi, som er Pakistans finanssentrum.

Ingen nåde

Pathan-folkets egen religiøse lov kjenner ingen nåde for kvinner som gifter seg mot farens vilje. Pathan-rådet har dømt Riffat til døden for å ha vanæret familien. Også Kanwar er dømt til døden av rådet for å ha hatt utenomekteskapelig sex med Riffat.

- Det spiller ingen rolle om Riffat ble bortført eller giftet seg frivillig med Ahson, sier pathan-rådet.

Riffats og Kanwars kjærlighetsekteskap kan komme til å koste flere liv.