Skutt i ryggen

En 34 år gammel politimann ble skutt og drept foran øynene på tre barn og kjæresten sin i Nedre Eiker i Buskerud i går morges. Gjerningsmannen, kvinnens eksmann, skjøt seg selv i hodet etterpå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEDRE EIKER (Dagbladet): Rett før klokka sju i går morges så deres nærmeste nabo tragedien som utspilte seg i en tomannsbolig i Solbergelva i Buskerud.

34-åringen og hans 39-årige kjæreste, som eier leiligheten, og tre barn var i leiligheten da kvinnens eksmann (53) oppsøkte dem. Kvinnen og 53-åringen er foreldre til to av barna som var til stede da ugjerningen skjedde. Det tredje barnet er en venn av et av barna.

Det skal ha oppstått en slåsskamp mellom de to mennene, før eksmannen avfyrte flere skudd mot politimannen. Mannen ble truffet og drept.

Deretter tok 53-åringen seg inn i huset og skjøt seg selv i hodet. Han ble fløyet i luftambulanse til Ullevål universitetssykehus med store hodeskader.

-  Tilstanden hans er livstruende og kritisk, opplyste informasjonssjef Alf Bøhler ved Ullevål universitetssykehus i går kveld.

Politijurist Sidsel Wam Nilssen opplyser at 53-åringen er siktet for forsettlig drap.

Truffet i ryggen

-  Gjerningsmannen har kommet og avfyrt flere skudd. Etterpå har han prøvd å ta sitt eget liv, sier politiinspektør Per Morten Sending ved politiet i Søndre Buskerud.

Han vil ikke opplyse hvor politimannen ble truffet, men etter det Dagbladet erfarer traff minst tre skudd 34-åringen i ryggen. Operativ uteleder Arvid Ole Tang opplyser at det var stille på åstedet da politiet kom.

-  Mannen var død da vi kom fram. Vi fant ham på graset utenfor huset. Inne i gangen befant det seg en mann som hadde skutt seg selv i hodet. Vi tok hånd om våpenet og vi tok oss av familien, sier Tang. Familien fikk i går krisepsykiatrisk hjelp.

Politiet utelukker ikke at de har å gjøre med et sjalusidrap.

-  Vi utelukker ikke at motivet kan være sjalusi, sier politijurist i Søndre Buskerud politidistrikt, Sidsel Wam Nilssen.

Våpenet, en 22-kalibret pistol med lyddemper, ble funnet på plenen utenfor huset. Denne pistolen er trolig drapsvåpenet, men politiet kan ikke kommentere hvordan våpenet har havnet på plenen. Flere politipatruljer og ambulanser kom til åstedet, men helsepersonellet klarte ikke å gjenopplive 34-åringen.

Så drapet

Politiet arbeidet med tekniske og taktiske undersøkelser på åstedet i hele går. De dekket liket varsomt til med et klede før den avdøde ble fraktet bort litt før klokka 14.00.

Politiinspektør Sending bekrefter at både barna og kjæresten var vitner til det brutale drapet.

Alle personene ble evakuert, og det ble umiddelbart opprettet et kriseteam ved Nedre Eiker lensmannskontor som tok seg av familien. Også en av de nærmeste naboene var vitne til tragedien.

-  Jeg var inne i huset og hørte skrik. Jeg gikk bort til vinduet og hørte en som ropte. Etter dette hørte jeg flere skudd. Han (34-åringen, red.anm.) var i ferd med å løpe unna da han ble skutt. Jeg trodde først det var en luftpistol, for jeg hørte knapt skuddene selv med vinduet oppe. Jeg varslet politiet med en gang, forteller naboen til Dagbladet. Han gikk ut for å hjelpe til på åstedet, mens gjerningsmannen fortsatt var inne i huset.

-  Jeg skjønte at det ikke nyttet å redde livet hans, sier han.

Ikke bråk

Ifølge naboen jobbet også 34-åringens kjæreste i politiet. Hun skal også ha en karriere som tidligere misse-deltaker i en internasjonal konkurranse. Politimannen var ikke på jobb da han ble skutt.

-  Vi føler oss rimelig sikre på at yrket hans ikke har noe med drapet å gjøre, sier politijurist Sidsel Wam Nilssen.

Naboene forteller at det aldri har vært antydning til bråk i leiligheten.

-  Jeg har ikke hatt inntrykk av at det var noe bråk der, heller ikke da 53-åringen bodde der. Jeg har ikke lagt merke til noe uvanlig. 53-åringen var hyggelig og pratsom. Vi har kjent ham som en ålreit fyr, sier nabokvinnen.

DREPT: Den 34-årige politimannen ble skutt i ryggen og drept av sin kjærestes eksmann. Liket av mannen lå i går på grasplenen utenfor huset der kjæresten bor. Politiet dekket liket varsomt til med et klede før det ble fraktet bort.