Skutt i skrittet

ØRSTA (Dagbladet): Med ladet børse siktet 40-åringen fra Ørsta mot en 26 år gammel sambygding og trakk av. Skuddet traff offeret i skrittet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks timer etter skytedramaet overga gjerningsmannen seg til bevæpnet politi.

Noen timer før skuddet falt, hadde siktede og fornærmede vært i klammeri med hverandre på et utested i Ørsta. Den 40 år gamle arbeidsløse mannen tok drosje hjem, men noen timer seinere oppsøkte den 26 år gamle mannen 40-åringens enebolig noen kilometer utenfor sentrum av kommunen.

Slo seg inn

26-åringen kom seg inn i huset ved å knuse inngangsdøra. Inne i huset sto 40-åringen med et salonggevær. De to skal ha kranglet før skuddet falt. Gjerningsmannen har erkjent at han skjøt, men forklaringene til de to spriker på flere punkter.

Politiet ønsker ikke å gå inn på hva de to kranglet om, bortsett fra at det dreier seg om forhold tilbake i tid. Etter hva Dagbladet kjenner til har siktede og fornærmede en familiær, men ikke direkte, forbindelse mellom hverandre. Forhold rundt dette skal ha vært et av motivene for uenigheten mellom de to.

Politiet tok ingen sjanser da de fikk melding om skytingen, og bevæpnet seg. Naboer ble evakuert så lenge gjerningsmannen ikke var pågrepet. To personer som kom til huset, fant den skadde og meldte fra. 26-åringen ble umiddelbart brakt til fylkessykehuset i nabokommunen Volda. Her ble han operert i skrittet.

Rent treff

- Han er utenfor livsfare, og etter hva som har skjedd står det bra til, sier kirurg Harald Topphoel. Han opererte selv 26-åringen. Legen håper offeret unngår varige men etter skyteepisoden. Topphoel ønsker ikke å kommentere hva slags skader 26-åringen har fått, men bekrefter at gjerningsmannen har fått inn et rent treff på den skadde.

40-åringen blir framstilt for varetektsfengsling i dag siktet for grov legemsbeskadigelse.

- Ettersom han sto temmelig nær og skjøt mot skrittet til fornærmede, vil vi også sikte ham for forsøk på forsettlig drap, sier politiinspektør Jogeir Nogva til Dagbladet.