Skutt i tinningen

BERGEN (Dagbladet): Dataingeniøren Yngve Elvik (38) ble skutt i tinningen og forlatt i eikekrattet ved kaien i Gjervik i Lindås.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet kjenner til skal dataingeniøren ha skjøttet jobben sin som IT-konsulent ved Betanien Hospitalet godt, mens han samtidig skal ha hatt kontakt med narkotikamiljøet i Bergen.

Politiet står overfor en svært vanskelig sak dersom drapet har sitt utspring her.
- Tystere og folk som ikke holder seg til økonomiske avtaler og forpliktelser er blitt skambanket med balltre, og håndvåpen florerer, forteller en kilde i det kriminelle miljøet.

Det skal likevel bare være noen få personer som kan ha utført en slik kaldblodig henrettelse som den Yngve Elvik ble offer for, og politiet tror det er proffe folk som står bak.

Person- og voldsavsnittet ved Bergen politikammer ble i går orientert om saken av etterforskningsledelsen i Lindås.

Neppe hevn

Det første Elvik gjorde etter at han sonet en narkotikadom han fikk i 1992, var å kjøpe en datamaskin. Han tok ingeniørutdannelse og har siden oktober 1997 jobbet ved Betanien, der han var godt likt.

Politiet ser det som usannsynlig at henrettelsen skal være en hevnaksjon etter at Elvik i 1992 hjalp politiet med å nøste opp en større narkotikasak i Bergen. Elvik må i seinere tid ha foretatt seg noe som har provosert noen så sterkt at han ble likvidert.

Kloss hold

Yngve Elvik ble drept av et skudd mot tinningen. Et skudd avfyrt på såpass kloss hold, vil etterlate kruttslam på offeret og dermed kunne gi en pekepinn om hvilken ammunisjon som er brukt. Også Elviks datamaskin og hans seinere økonomiske disposisjoner vil sette bitene på plass.

- Økonomien hans er tema framover, bekrefter Ole Bjørn Mevatne, politiadvokat ved Hordaland politidistrikt.

- Vi ønsker å komme i kontakt med folk som har sett en metallgrå amerikansk van med plommerød farge på sidene fredag. Tre menn skal ha gått nedover mot kaien, opplyser lensmann Einar Vatne ved Lindås og Meland lensmannskontor.

Man må være lokalkjent for å finne fram til stedet der Yngve Elvik ble funnet drept.