HJALP TIL: Kvinnen på bildet som ligger på bakken er skadet. Kvinnen over hjalp henne til ambulansen var på plass, etter det Dagbladet.no erfarer. Foto: ROGERIO SNARLI
HJALP TIL: Kvinnen på bildet som ligger på bakken er skadet. Kvinnen over hjalp henne til ambulansen var på plass, etter det Dagbladet.no erfarer. Foto: ROGERIO SNARLIVis mer

Skutt mann lagt på operasjonsbordet i morges

Tre truffet da mann skjøt i menneskemengde på Karl Johan i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En av de skadde etter nattens skyting i Oslo, i bunnen av Karl Johans gate utenfor utestedet Sir Winston, ligger fremdeles på operasjonsbordet i halv-åtte tiden lørdag morgen.

De tre personene som ble skutt er truffet i henholdsvis beinet, armen og låret, opplyser politiet. I tillegg er en kvinne skadet i hodet, årsaken til dette er fremdeles ukjent.

- Kvinnen og han som er truffet i i beinet er brakt til Ullevål og de to andre til Aker, der de blir operert. Ingen av dem skal være livstruende skadd, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad til Dagbladet.no.

- Moderat skadd
De to som ankom Aker sykehus er truffet i armen og låret.

- Vi har fått inn en mann på 26 år og en på 29 år. 26-åringen har letter skader og hans tilstand er stabil, opplyser kommunikasjons-direktør Christina Rolfheim Bye ved Aker universitetssykehus til Dagbladet.no.

For den eldste er skadene mer alvorlige.

- 29-åringen er moderat skadd og er fremdeles på operasjonsbordet, sier Bye ved halv åtte-tiden.

Politiet fikk melding om skuddene klokken 03.17 i natt.

Pistol
Den ettersøkte mannen som fyrte av skuddene med pistol, er i 20-årene og av afrikansk utseende.

- Mannen var kledd i sort jakke og hadde en cap på hodet. Han forsvant inn Dronningens gate i nabolaget, og vitner har fortalt at han hoppet inn i en mørk Volkswagen Golf stasjonsvogn. Han er ikke pågrepet, sier Ølstad ved 05.30-tiden.

BLØDDE PÅ GATA: Denne mannen ligger blødende på gata etter skytingen. Foto: tipser.no / DANIEL DALE LAABAK
BLØDDE PÅ GATA: Denne mannen ligger blødende på gata etter skytingen. Foto: tipser.no / DANIEL DALE LAABAK Vis mer